NU.nl brengt vernieuwde iPhone en iPad-app uit

NU.nl heeft zojuist een flink vernieuwde versie van haar eigen applicatie voor iOS uitgebracht. Deze is vorige week al aangekondigt en zou eigenlijk gisteren al uitgebracht worden, maar is nu alsnog slechts een dag later beschikbaar gesteld.

Er zijn flinke wat nieuwe functies toegevoegd, zoals ondersteuning voor het grote iPhone 5 en iPod touch 5G Retina-display, iCloud-synchronisatie, pushnotificaties voor steekwoorden (tags), de tabbladenbalk is verdwenen en vervangen door een zijbalk die je vanaf de navigatiebalk kunt openen. En dat is nog niet alles.

De Product Manager van NU.nl, Brechtje de Leij zei het volgende:

“We kwamen al heel snel na de introductie van de App Store met een iPhone-app, en de iPad-app brachten we uit voordat de eerste iPad in Nederland werd geleverd. We hebben de applicaties gemaakt zonder te weten hoe ze gebruikt zouden worden. Zo was de iPad-app niet echt goed: die had veel te weinig beeld. Daar houden gebruikers van, weten we nu. Zoals ook uit elk van ons onderzoek blijkt dat de iPad alleen maar in liggende houding gebruikt wordt, en de iPhone juist staand.”


NU.nl iPhone-app voorpagina                     NU.nl iPhone-app hoofdmenu links.
De exacte vernieuwingen volgens NU.nl zelf:

  • De app is universeel voor iPhone en iPad. Dit betekent dat via iTunes de app automatisch ook op je iPhone wordt gezet.
  • Deze update bevat een aantal nieuwe content elementen zoals nieuwsdossiers, top 10 artikelen, Net Binnen artikelen en elke dag vanaf 18:00 een overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag in De Dag van NU. 
  • Makkelijk delen en reageren bij ieder artikel. 
  • Mijn NU: artikelen bewaren voor later, filters aanmaken over je favoriete onderwerpen. 
  • Alert functionaliteit: alerts voor belangrijk nieuws, favoriete onderwerpen of tijdens wedstrijden en voor tv programma’s.
  • De app gebruikt iCloud. Alle persoonlijke instellingen synchroniseren naar de iPhone app (en vice versa). De apps communiceren welke artikelen je hebt gelezen, welke artikelen je hebt bewaard voor later, je filters op trefwoorden en de zelf ingestelde menu volgorde.

Downloaden: NU.nl (gratis, universeel)
iOS 5 of hoger is vereist

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in