Passbook, nuttig of niet?

Apple introduceerde afgelopen juni tijdens het WWDC 2012 (Worldwide Developers Conference) iOS 6 met een compleet nieuwe applicatie genaamd Passbook. De naam doet vast al een belletje rinkelen (vanzelfsprekend als je iOS 6-gebruiker bent). Passbook is dé plek om al je tickets, coupons en andere kaarten in te bewaren. Echter is de vraag of dit ook echt nuttigheid biedt.

Passbook is bedacht om al je pasjes in op te slaan, zodat je de kartonnen/papieren varianten niet meer nodig hebt. Er zijn al applicaties die Passbook-integratie hebben (o.a. van vliegmaatschappijen), maar in Nederland is het nog vrij beperkt. Zo ondersteunt Pathé, de bioscoopketen het nog niet. Met apps en sites van derden kun je wel je ID opschrijven, maar dan nog lijkt het niet te werken.

Het grootste probleem ligt namelijk aan het feit dat de meeste scanners niet geschikt zijn om barcodes van een scherm af te lezen. Deze worden namelijk weerkaatst. Hoewel de iPhone 4+ en iPod touch 4G+ een Retina-display hebben en de barcodes daarom, volgens Apple, extra makkelijk af te lezen zouden moeten worden, lijkt het er dus op dat we voorlopig nog wel even kunnen wachten. Sommige winkels bieden al wel de mogelijkheid om te scannen vanaf een iOS-apparaat, maar die zijn er nog heel weinig. Het meest geschikte soort apparaten dat je kunt gebruiken voor het scannen, is een smartphone of een optische scanner. De laserscanners kunnen het niet van je scherm aflezen.

Betekent dit dat Passbook nutteloos is? Absoluut niet! Want het idee is sowieso erg goed bedacht en we zullen er de komende tijd steeds meer mee kunnen doen. Tenminste, zolang winkels meer gaan moderniseren op het gebied van technologie. En als je gewoon voor de grap een pasje wilt maken, dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Ik heb dat zelf ook even geprobeerd met PassKit, wat je hiernaast ziet.

Zelf op je iPhone of iPod touch zien? Klik dan op de knop onder de afbeelding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in