Apple brengt iOS 6.1 beta 4 uit en nieuwe beta Apple TV uit

Apple heeft vanavond een nieuwe betaversie voor iOS 6.1 en de Apple TV uitgebracht aan ontwikkelaars. Hoewel het vooralsnog onduidelijk is wat de veranderingen zijn, lijkt het al vrij zeker dat we geen spectaculaire hoeven te verwachten bij iOS 6.1. Bij de vorige beta bleek namelijk ook niets bijzonders te zijn gevonden, uitgezonderd bugfixes en andere probleemoplossingen.

Toch zijn er tot nu toe wel relatief grote vernieuwingen te vinden in iOS 6.1. Zo is de muziekspeler nu aangepast aan hetzelfde design als in de muziek-app, die sinds iOS 6 vernieuwd is. Albums worden nu ook op de iPhone 5 en iPod touch van de vijfde generatie passend weergegeven. Voorheen was dat niet zo het geval. Alle veranderingen in iOS 6.1 zijn hieronder te vinden:

 • Het MapKit is verbeterd
 • Er is nu een grotere knop aanwezig voor het melden van fouten in Maps
 • Muziek controls op het lock screen zijn nu hetzelfde als die van de nieuwe Muziek-app
 • Je kunt nu bioscoopkaartjes kopen met behulp van Siri
 • Passbook toont nu een nieuw welkomstscherm
 • Er is een nieuwe setup voor het configureren van je iCloud-account, zoals bij het configureren van je iOS-apparaat
 • Er is een knop toegevoegd waarmee je de beperking van advertenties (Limited Ad Tracking) opnieuw kunt instellen
 • LTE werkt nu met Europese en Amerikaanse netwerken
 • Losse muzieknummers kunnen nu opnieuw gedownload en verwijderd worden bij iTunes Match
 • Voice Dial Only-optie toegevoegd aan instellingen Voice Control
 • Er is een nieuwe schakelaar voor mobiele gegevensoverdracht voor iTunes
Ofwel, een flink scala aan vernieuwingen. Niet alles zal voor iedereen echt als iets bijzonders worden beschouwd, maar het is dan ook geen ‘major’ (grote) update. De volgende grote update kunnen we pas volgend jaar verwachten. De aankondiging zal naar alle waarschijnlijkheid in juni zijn, tijdens WWDC 2013. Als de geruchten kloppen, kunnen we in iOS 7 een compleet nieuwe interface verwachten, Siri met Nederlandse ondersteuning en veel meer. 
Dit laatste zou trouwens ook al in de komende maanden beschikbaar kunnen komen. Want in november bleek nog dat Apple op zoek is naar stagiairs die onder andere Nederlands spreken, om Siri beschikbaar te stellen in die taal. In de vacature van Apple stond ook duidelijk dat de stagiair vrij snel en zelfstandig moet kunnen werken. Dit zou al een hint kunnen zijn naar een vrij snelle update met ondersteuning in onze eigen taal.
Helaas moeten we het voorlopig nog doen met minder grote updates. Als er vernieuwingen zijn in de vierde beta van iOS 6.1 en de nieuwe beta voor de Apple TV, dan wordt dit artikel direct geüpdated.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in