Google-gebruik in Siri minder met iOS 6

Sinds de invoering van iOS 6 blijkt dat er minder via Siri gezocht wordt via Google. Tests hebben dit uitgewezen, welke door Piper Jaffray gedaan zijn. Sinds de nieuwe versie blijkt dat het Google-gebruik gehalveerd is in verhouding met iOS 5. Apple slaagde erin de informatie minder vaak te leveren via Google en juist middels bijvoorbeeld WolframAlpha, Yelp of gewoon binnen Siri zelf. 60% van de zoekopdrachten werden in de spraakassistent via Google gedaan, zo concludeerde Jaffray afgelopen juni. Momenteel wordt maar 30% van de zoekopdrachten via Siri opgehaald via Google.


Deze resultaten zijn onder andere gevolg van het onafhankelijker zijn van Google. Sinds iOS 6 is namelijk Google Maps weg gehaald. Beide bedrijven werken dan ook lang niet meer zo nauw als voorheen. 23% van de resultaten gaat via Apple Maps. Dit toont dus ook meteen aan dat de app toch niet zo weinig gebruikt wordt dan men de laatste tijd doet vermoeden. Ook het gebruik van Yelp en Yahoo is iets toegenomen. Een bekende analist als het om Apple-voorspellingen gaat, Gene Munster, vindt dat de maatregelen negatief voor de consument zijn omdat zijn bedrijf vindt dat Apple Maps kwalitatief minder is dan Google Maps.
Jaffray keek daarnaast naar hoe accuraat Siri is. Hij concludeerde dat de spraakassistent er achter de scherm op vooruit is gegaan. Voorheen begreep Siri 89% van wat gevraagd werd, nu is dat 91%. Wel moet hierbij de kanttekening worden genomen dat dit niet wil zeggen dat er ook zo vaak goede antwoorden worden gegeven. In iOS 5 was dit namelijk 76%, nu is het zo dat Siri in 77% van de gevallen een nuttig antwoord geeft. Een kleine verbetering dus. Hieronder zie je de tablet met de resultaten.
iOS 5
iOS 6
Verschil
Google
60%
30%
-30%
Yelp
20%
24%
4%
Apple Maps
0%
23%
23%
WolframAlpha
14%
13%
-1%
Yahoo
4%
7%
3%
Wikipedia
1%
1%
0%
Rotten
Tomatoes
0%
1%
1%
Siri
0%
1%
1%
Er is ook een vergelijking gedaan met Google Now. Siri blijkt toch net iets betere resultaten te geven, maar zijn allebei wel ongeveer even goed in de verstaanbaarheid. Siri begreep 91% van de vragen correct, Google Now zat op 88%. Siri gaf vervolgens in 77% van de gevallen het juiste antwoord en Google Now in 75% van de gevallen. Siri blijkt vooral sterk als het om lokale zoekopdrachten en systeemopdrachten (bijvoorbeeld het opstarten van de muziek-app). Google Now doet het beter met navigatie en ophalen van informatie van elders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in