YouTube-app voor iOS aangepast voor iPhone 5, iPad en AirPlay

iPhone schermafdruk 1

Google heeft de YouTube-app voor iOS vernieuwd, met ondersteuning voor het grotere scherm van de iPhone 5. Maar ook is de YouTube-app nu geoptimaliseerd voor de iPad, waarbij gekozen is voor een nieuwe lay-out. En je hebt nu de mogelijkheid om video’s via AirPlay te streamen naar je Apple TV. 

Volgens Horia Ciurdar van Google wordt meer dan 25% van alle afgespeelde YouTube-video’s via een mobiel apparaat bekeken. Vandaar dat Google druk bezig is geweest om de mobiele app nog verder te verbeteren, nadat de losse YouTube-app in september voor het eerst verscheen. Voorheen maakte de YouTube-app standaard onderdeel uit van iOS.
iPad schermafdruk 1
Google heeft geluisterd naar feedback van gebruikers: verbeterde AirPlay-ondersteuning stond daarbij blijkbaar op het verlanglijstje. Je kunt nu video’s soepeler laden en afspelen, waarbij je de beelden draadloos via AirPlay naar je Apple TV stuurt. Je kunt ze vervolgens in groot formaat op je tv-scherm bekijken. Google heeft ook de ondersteuning voor VoiceOver verbeterd voor mensen met een visuele handicap. Je kunt feedback blijven insturen om de app nog beter te maken, belooft Google.
Downloaden: YouTube (gratis, iOS 5+ vereist)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in