App Store bereikt 40 miljard download, ruim helft in 2012

Apple heeft vandaag in een persbericht laten weten dat de App Store de 40 miljardste download heeft bereikt. Nog opmerkelijker is dat ruim de helft hiervan in 2012 plaatsvond. Naast deze mijlpalen liet Apple ook weten inmiddels al meer dan 775.000 applicaties beschikbaar te hebben, er 500 miljoen actieve accounts zijn en tot slot de ontwikkelaars van hun apps in totaal ruim 7 miljard dollar uitgekeerd hebben gekregen.

In oktober lag het aantal downloads op 30 miljard volgens Apple. Ofwel, in korte tijd is al meer dan 10 miljard erbij gekomen. Twee miljard daarvan werd in december behaald, wat tevens een record was. In maart lag het totale aantal downloads nog op 25 miljard.

De App Store is momenteel beschikbaar in 155 landen en kent 775.000 applicaties, waarvan 300.000 geoptimaliseerd zijn voor de iPad. Die 775.000 was in oktober nog 700.000. Deze cijfers zijn onder meer te danken aan bepaalde ontwikkelaars. Namen als Electronic Arts, Ubisoft, Marvel en Autodesk zijn hier voorbeelden van. Waarbij rekening moet worden gehouden, is dat het hier om unieke app-downloads gaat. Dus niet het opnieuw installeren van apps of het updaten ervan. Dit maakt de mijlpaal extra bijzonder.
Ben jij ook veel aanwezig in de App Store of een andere virtuele applicatiewinkel, zoals Google Play en Windows Store?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in