MSN sluit haar deuren op 15 maart

MSN? Wat is dat??? Tja, niet iedereen zal het tegenwoordig kennen, maar toch is de dienst sinds de introductie tot aan een jaar of twee geleden altijd razend populair geweest. Helaas heeft Microsoft aangekondigd dat de dienst binnenkort zijn deuren zal sluiten. Er zal plaats worden gemaakt voor Skype. De aangekondigde sluitingsdatum is 15 maart volgens het bedrijf.

MSN, beter bekend als MSN Messenger of Windows Live Messenger, is een berichtendienst op Windows dat enorm populair is geweest tot een paar jaar na de introductie. De activiteit nam de afgelopen paar jaar al af door de opkomst van smartphones en tablets, en niet te vergeten social media. Microsoft ontwikkelde wel een applicatie van Messenger voor iOS, maar deze sloeg niet aan. Mede doordat het vrijwel nooit een update kreeg.
Het was al eerder bekend dat Microsoft de berichtendienst zou gaan sluiten, maar een exacte datum was nog niet genoemd, nu wel. Mensen blijken namelijk al een mail te hebben ontvangen waarin gezegd wordt dat MSN op 15 maart gesloten zal worden en Skype ter vervanging zal dienen. In 2011 nam Microsoft Skype, dat van een van oorsprong Ests bedrijf is, over.
Toch zal dit niet betekenen dat er ineens miljoenen teleurgestelden zijn, want tegenwoordig worden er veel andere diensten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan WhatsApp, iMessage (respectievelijk iOS 5+), Twitter, Facebook en noem maar op. Daarnaast kent Windows 8 integratie met onder andere Facebook, zodat het ook al een berichtendienst gebruikt kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in