Niet storen-functie iOS 6 nog niet opgelost

Sinds gisteren lijken mensen last te hebben van een bug bij hun iOS-apparaat met iOS 6 of hoger. De functie Niet storen, beter bekend als Do Not Disturb, blijkt niet te werken zoals het zou moeten doen.

Do Not Disturb voorkomt dat je midden in de nacht of tijdens het maken van je huiswerk gestoord wordt. Door de functie in te schakelen, hoor je geen geluidje, licht het scherm niet op en zal het flitslampje (indien ingeschakeld bij ‘Toegankelijkheid’) ook niet flitsen. Echter, sinds gisteren blijkt bij veel mensen dat, wanneer ze bijvoorbeeld aangegeven hebben niet te willen worden gestoord tussen bepaalde tijden, ze buiten die tijden óók niet gestoord worden.

Apple kampt ieder begin van een nieuw jaar met probleempjes, meestal vrij kleine. Toch kan deze bug erg irritant zijn, omdat je zo meldingen mist. Toch is het probleem zeer simpel op te lossen: schakel Do Not Disturb uit. Indien je aangegeven hebt niet te willen worden gestoord tussen twee bepaalde tijden, dan zal de functie zichzelf gewoon weer inschakelen bij de begintijd. Als het goed is, schakelt hij zichzelf weer uit wanneer de periode voorbij is.
Do Not Disturb is een functie dat op iedere iPhone, iPad en iPod touch met iOS 6 wordt geleverd. Voor veel mensen is het één van de meest welkome toevoegingen van de nieuwe versie van het besturingssysteem, dat veel kritiek kreeg vanwege onder meer gebrek aan een goed werkende Maps-app, de verdwijning van de YouTube-app en niet te vergeten de matige vernieuwingen. Naar verluidt is Apple al bezig met het testen van iOS 7, welke zeer waarschijnlijk het komende voorjaar zal worden aangekondigd met een compleet nieuwe interface.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in