Payleven luidt 2013 in met nieuwe investeerder

0
86
Aan het eind van 2012 heeft payleven, de Europese pionier op de markt voor mobiele betalingen, een nieuwe investering veiliggesteld om de groei in Europa en Zuid-Amerika verder te ondersteunen. Het ”high single digit” miljoenenbedrag komt van een nieuwe investeerder die zich daarmee voegt bij de huidige groep investeerders bestaande uit New Enterprise Associates, Holtzbrinck Ventures, ru-Net en Rocket Internet. De naam van de investeerder wordt niet openbaar gemaakt. De nieuwe investering volgt op een eerste investeringsronde afgelopen zomer van enkele tientallen miljoenen euro. Payleven maakt van een smartphone of tablet een mobiele betaalautomaat, waardoor kleine bedrijven en ambulante ondernemers in staat worden gesteld pin- en creditcardbetalingen te accepteren zonder vaste kosten of ingewikkelde aanmeldingsprocedure.

Mede-oprichter en CMO Konstantin Wolff: “We zijn blij om te zien dat onze groep van investeerders toeneemt. Hieruit blijkt het enthousiasme voor de eerste EMV PIN mobiele point of sale (mPOS) oplossing in continentaal Europa. We willen innovatief blijven, ons product verder ontwikkelen en het aantal gebruikers snel laten groeien. De nauwe samenwerking die wij hebben met onze investeerders is van groot belang om deze doelen te kunnen behalen.”
In Europa accepteert Visa alleen mPOS betalingen wanneer autorisatie plaatsvindt door middel van een pincode en de EMV chip. Met de introductie van de pinoplossing is payleven het eerste bedrijf in continentaal Europa dat aan de hoge veiligheidsstandaarden voldoet van een volledig werkende mPOS betaaloplossing. Payleven heeft nauw samengewerkt met Visa om aan de juiste standaarden te voldoen.
Payleven’s pinoplossing werkt met een compact, veilig apparaat (PIN-reader) dat verbonden is met een smartphone of tablet via Bluetooth. De pincode wordt ingevuld op het keypad van de PIN-reader. De pin- en creditcardbetalingen zijn net zo veilig als betalingen via traditionele pinapparaten, voor zowel de ondernemer als de consument.
Payleven sluit aan op de wensen van de kleine ondernemer met eerlijke en transparante voorwaarden. De ondernemer betaalt alleen per transactie – er zijn geen vaste kosten per maand of een minimum aan verkopen. De transactiekosten voor de pinoplossing zijn slechts 2,75% excl. BTW van het transactiebedrag. Betalingen kunnen al worden geaccepteerd vanaf 1 euro.
Payleven, de Europese pionier in mobiele betaaloplossingen, is in maart 2012 opgericht met hoofdkantoren in Berlijn en London. In mei 2012 opende het Nederlandse kantoor haar deuren in Amsterdam met een lokaal team. Met de betaaloplossing van payleven kunnen ondernemers altijd en overal pin- en creditcardbetalingen accepteren. Het systeem werkt met een gratis app voor de smartphone en tablet, en is compatibel met zowel iOS als Android. payleven is opgericht door een groep jonge ondernemers die zaken anders wilden aanpakken dan hoe grote bedrijven nu opereren. Onze teamleden komen uit de betaalsector, financiële dienstverlening (zoals American Express, MasterCard, Travelex, Visa maar ook kleinere start-ups) en ook vanuit de software- en technologie sector. Het bedrijf heeft ongeveer 70 werknemers. payleven is al beschikbaar in Duitsland, Nederland, Italië, Groot-Brittannië, Polen en Brazilië. Persmateriaal en informatie kan worden gevonden op: www.payleven.nl.
Toelichting oplossing
  • payleven werkt met een gratis app en een externe PIN-reader die door middel van Bluetooth gekoppeld wordt aan de smartphone of tablet van de ondernemer
  • consument ‘dipt’ bankpas in externe PIN-reader en toetst hierop de pincode in; consument gebruikt dus niet meer de magneetstrip maar de EMV chip op de bankpas.
  • voldoet aan de EMV-standaarden (veiligheidsstandaarden van Europay, MasterCard en Visa voor pinpassen en pinapparaten om skimmen te voorkomen)
  • compatibel met iOS (iPhone en iPad) en Android
  • zowel pinpassen (Maestro/Vpay) en creditcards (MasterCard/Visa) worden geaccepteerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here