Statistieken Q3

Hoewel de eerste en ook meteen laatste keer in augustus statistieken werd gepost, bij dezen weer een overzicht. Deze is overgenomen vanaf de statistieken-sectie bij de instellingen van de blog. Houdt er rekening mee dat de cijfers niet altijd correct zijn. Daarnaast zal een groot deel van de bezoekers meerdere pagina’s laden en/of een pagina vernieuwen, waardoor het aantal ook weer hoger ligt dan het daadwerkelijk zou moeten zijn. Op het moment van schrijven ligt het aantal bezoekers op 6.452. Veel blogs halen veel hogere aantallen, maar Dutch Tech Blog is dan ook geen commerciële blog. Eerder ertussenin.

In dit artikel krijg je een overzicht van de statistieken te zien. Er zal ook tussendoor een toelichting beschikbaar zijn.

Bezoekersaantallen per land

Item Pageviews
Nederland
4443
Verenigde Staten
724
België
323
Duitsland
300
China
183
Rusland
81
Frankrijk
75
Verenigd Koninkrijk
62
Polen
48
Japan
28
Zoals je in het overzicht ziet, komen de meeste bezoekers (ongeveer 69%) uit Nederland. Opvallend is dat het aantal uit België zelfs kleiner is dan dat van de Verenigde Staten. De blog heeft een Google Translator ingebouwd, maar dan zou het aantal alsnog wel wat lager moeten liggen daar. Natuurlijk is het wel fijn dat veel mensen uit het buitenland graag de blog bezoeken.

Bezoekersaantallen per browser

Item Pageviews
Chrome
1787 (27%)
Safari
1614 (25%)
Internet Explorer
1577 (24%)
Firefox
1125 (17%)
Mobile
146 (2%)
Mobile Safari
90 (1%)
CriOS
44 (<1%)
Opera
40 (<1%)
Firebird
22 (<1%)
OS;FBSV
10 (<1%)
Ook in bovenstaan overzicht zijn flink wat verschillen te vinden. Chrome blijkt, zoals wel verwacht kon worden, het grootste medium te zijn om de blog te bezoeken. Het neemt maar liefst 27% voor zijn rekening. Ook Safari doet het goed met 25%. Zelfs het vergeten Internet Explorer heeft voor veel bezoekers gezorgd: 24%. Bij Firefox valt het echter tegen, terwijl de browser wel veel aangeprezen wordt. En hoe zit het met Mobile Safari (beter bekend als Safari op iOS)? Deze neemt namelijk slechts 1% voor zijn rekening. Wel is het hoger ten opzichte van de statistieken van Q1, in augustus: toen bleek namelijk dat Safari voor iOS ónder de 1% werd gebruikt om de blog te bezoeken. Het valt nu dus nog eigenlijk wel mee.

Bezoekersaantallen per besturingssysteem

Windows
4001 (61%)
iPod
576 (8%)
iPhone
470 (7%)
iPad
460 (7%)
Macintosh
458 (7%)
Linux
302 (4%)
Android
168 (2%)
Other Unix
25 (<1%)
BlackBerry
8 (<1%)
SAMSUNG
5 (<1%)
Bovenstaand overzicht maakt in ieder geval heel erg duidelijk dat Windows toch het meest gebruikt wordt om Dutch Tech Blog te bezoeken, met zo’n 61%. Ook de iPod touch, iPhone, iPad en Mac worden vrij veel gebruikt. Opvallend is dat Android en Samsung minder worden gebruikt. Sterker nog, Samsung staat helemaal onderaan in de lijst. Hoe dat komt? Misschien door het feit dat de blog vooral gericht is op Apple en Microsoft?
Nog enkele feiten op een rijtje:
  • Het hoogste aantal bezoekers in een maand tijd is 1.338, wat in december 2012 behaald is
  • Het hoogste aantal bezoekers bij de artikelen zelf ligt op 366 (Apple voert drie beveiligingsvragen in)
  • De pagina met de meeste bezoekers is de Contact-pagina, met een aantal van 75
  • De verwijzing die de bezoekers het meest hebben gebruikt is Google (Nederland), met 1.445
  • Zoekwoorden die het meest gebruikt zijn binnen de blog is office 2010 toolkit met 47
  • Op het moment van schrijven is de blog vandaag 42 keer bezocht, wat binnen het gemiddelde ligt
  • Gisteren werd de blog 26 keer bezocht; weinig, maar het was dan ook een uitzondering
Uiteraard hopen we dat het aantal groter blijft worden en dat de interesse in de blog voldoende blijft. De statistieken bevestigen dat toch wel. De afgelopen paar maanden bleek duidelijk een boost te hebben geleverd ten opzichte van voor juni. Toen kwam het aantal bezoekers per dag meestal tussen de 5 en 15, nu is dat vooral tussen de 40 en 70. Soms zelfs hoger, maar soms ook lager. Zoals bij het vorige statistieken-overzicht al beloofd werd, zou er verbeterde Twitter- en Facebookintegratie gaan komen. Dit is er inmiddels al lang en breed. Er wordt momenteel gebruik gemaakt van IFTTT (If This Then That), welke automatisch een tweet stuurt en een Facebook-post plaatst wanneer er een nieuw artikel verschijnt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in