Windows 8 net zo populair als Windows 7

Vergeet de kritische opmerkingen over besturingssysteem Windows 8, want het besturingssysteem is sinds de lancering in oktober inmiddels al 60 miljoen keer verkocht. Het toont het daarmee een vrijwel vergelijkbaar aantal als bij Windows 7. Dat heeft Microsoft vandaag laten weten. Ondanks alle kritiek omtrent Windows 8 blijkt het dus toch beter te verkopen dan verwacht.

Het gaat bij de verkopen om upgrades naar Windows 8 op oudere versies van Windows en op nieuwe computers. Eind 2009, toen Windows 7 uitgebracht werd, ging het in 10 weken ook ongeveer 60 miljoen keer over de toonbank. Met 670 miljoen licenties in totaal blijft deze versie overigens voorlopig nog wel even aan de top.

Toch moet men zich wel realiseren dat Windows 8 een stuk goedkoper is dan Windows 7 altijd gekost heeft. Daar betaalde je namelijk rond de €150 voor, om de Home Premium-versie te krijgen. Windows 8 is momenteel, tot eind januari, slechts €29,99 (daarna is de prijs alsnog erg laag). Daarmee krijg je de volledige versie, wat in tegenstelling tot Windows 7 Home Premium meer functionaliteit bevat. Microsoft heeft daarnaast ook Windows 8 RT, welke bedoeld is voor tablets. Die zou je meer kunnen vergelijken met Windows 7 Starter.
Juist door de lagere prijs en minder keus in verschillende versies, lijkt het aantal verkopen nogal te schommelen. Ook bleek de nieuwe versie niet erg in de smaak te vallen bij veel mensen, doordat het kleine startscherm uit voorgaande versies nu is opgegaan in één groot startscherm. Dit is dan ook het hoofdscherm. Men kan echter nog wel het bureaublad blijven gebruiken met behulp van de Windows-toets of door op de bureaublad-tegel te klikken of tikken.

Lees meer over Windows 8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in