Windows 8: twee apps naast elkaar gebruiken

Een feature die in Windows 7 al wat uitgebreidt is, blijkt in Windows 8 helemaal afgewerkt te zijn. Wie wil er nou niet multitasken? Terwijl je aan het mailen bent, je timeline op Twitter lezen. Of je wilt een boek lezen, maar je wilt ook meteen zien of je mail hebt? Het kon altijd eigenlijk altijd al, maar lang niet zo uitgebreid als in Windows 8.

In Windows 8 is het mogelijk om twee applicaties naast elkaar te gebruiken. Het is niet bedoeld om bijvoorbeeld je boek links te hebben, terwijl rechts de browser staat, want de functie biedt alleen de mogelijkheid om een deel van een scherm aan de ene kant te hebben en aan de andere kant een stuk groter deel. Snap je het nog niet? Dan zal de afbeelding hieronder waarschijnlijk wel duidelijk maken wat ik bedoel.

Je ziet aan de linkerkant de mailapplicatie en aan de rechterkant Microsoft Office Word 2013 Preview. Over Office 2013 Preview vertel ik binnenkort nog. Wel kan ik alvast zeggen dat het pakket gratis te downloaden is, maar niet aan te raden is voor vast gebruik. Althans, het is niet voor niets een preview. Naar alle waarschijnlijkheid zal het pakket over een tijdje worden verkocht aan de consument. Wat de prijzen zullen zijn, is nog niet bekend, maar tot nu toe hebben Office-pakketen altijd zo’n €150 of meer gekost. Maar omdat Windows 8 ook een stuk goedkoper is dan voorgaande Windows-versies, kan het zijn dat Microsoft Office 2013 ook tegen lagere prijzen zal verkopen. Laten we het in ieder geval hopen.
Terug naar het onderwerp: hoe krijg je het voor elkaar om twee applicaties naast elkaar te gebruiken? Simpel, versleep vanaf de bovenrand de gewenste applicatie naar links óf rechts. Als je al een andere app open hebt staan, zal die automatisch uitgelijnd worden in het andere vak. De methode werkt zowel binnen het startscherm als op het bureaublad. Houdt er wel rekening mee dat je apps op het bureaublad níet als ’tweede’ app kunt gebruiken; die worden alleen weergegeven zoals je in de afbeelding ziet bij Word 2013.
Meer tips voor Windows 8 volgen! Binnenkort ook, zoals ik al vermeldde in dit artikel, een review over Microsoft Office 2013 Preview. Heb je nog vragen, stel ze me gerust. Houdt er wel rekening mee dat ik zelf ook nog bezig ben met het uitpluizen van Windows 8.

Meer Windows 8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in