Apple brengt iOS 6.1.1 beta uit aan ontwikkelaars

ios 6.1.1 beta

Het is nog maar iets meer dan een week geleden, of Apple komt alweer met een nieuwe update: iOS 6.1.1. Hoewel het hier om een beta gaat, is het in ieder geval al wel duidelijk dat de meeste vernieuwingen gunstig zijn voor Japanse gebruikers van de iPhone, iPad en iPod touch. Verbeteringen zijn vooral te vinden in de Maps-applicatie.

Een paar dagen na de release van iOS 6.1 was de update al op ruim 22% van de iOS-apparaten geïnstalleerd. Onder andere omdat er een jailbreak voor beschikbaar kwam afgelopen maandag. Dat gaf voor veel mensen de doorslag om te updaten vanaf iOS 5.1.1.
Naar verluidt zou Apple onder andere maatregelen hebben genomen om jailbreaken nog eens moeilijker te maken. Dit zal niet zozeer impact hebben, aangezien iOS 6.1.1 eigenlijk alleen voor de Japanners bedoeld is. Tenminste, als je naar onderstaande changelog kijkt:
  • Improved pronunciation of roads during turn-by-turn navigation
  • Optimized directions to more strongly prefer highways over narrower roads
  • Now indicates upcoming toll roads during turn-by-turn navigation
  • Added labels for junctions, interchanges, on-ramps, off-ramps, and intersections
  • Added indicators for transit station buildings, subway lines, and traffic lights
  • Updated freeway color to green
  • Updated icons for some location categories including fire stations, hospitals, and post offices
 • Added 3D buildings including Tokyo Station, Japan Imperial Palace, and Tokyo Tower
Het team dat de jailbreak voor iOS 6.1 heeft ontwikkeld, raadde aan om in ieder geval niet te updaten naar iOS 6.1.1 als deze uitgebracht is, totdat er groen licht is gegeven hiervoor. Het zou namelijk ook kunnen zijn dat er niets veranderd is aan het toepassen van een jailbreak. Het is wachten op een reactie van het ontwikkelteam.
Onduidelijk is overigens of de changelog ook echt alleen maar gericht is op het gebruik in Japan. In principe zou je namelijk zeggen dat alleen de laatste vernieuwing hiervoor bedoeld is. Er wordt echter wel gesproken van een update speciaal voor het land. Wanneer er verbeteringen voor buiten Japan worden gemeld, zal dit ook op Dutch Tech Blog worden bekend gemaakt.
Dat er al zo kort na iOS 6.1 opnieuw een update wordt uitgebracht, is opmerkelijk. Want meestal zit er tot zo’n drie maanden verschil tussen updates als iOS 5.x en 5.x.x. Bij de wat grotere updates duurt het langer. Updates als iOS 5 en iOS 6, ook wel major updates genoemd, komen ieder jaar één keer uit. Naar alle waarschijnlijkheid zal in juni tijdens het WWDC2013 iOS 7 worden aangekondigd.
Wanneer iOS 6.1.1 officiëel beschikbaar zal zijn voor het publiek, is niet bekend. Maar omdat het om een kleine update gaat, zou deze best eens voor volgende week nog uitgebracht kunnen worden. Dit wordt uiteraard ook op deze blog gemeld.
Let op! Beta’s zijn bedoeld voor ontwikkelaars, zodat zij hun applicaties aan kunnen passen aan de desbetreffende update. Dutch Tech Blog staat dan ook niet toe dat er beta’s uitgewisseld worden binnen het terrein. Gebeurt dit toch, dan worden de links verwijderd. Mocht zelf ontwikkelaar zijn, dan hoort u ook te begrijpen dat delen van beta’s verboden is volgens Apple’s voorwaarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in