iPad met 128 GB opslagruimte nu verkrijgbaar

Het is onlangs al aangekondigd: Apple liet in een persbericht weten dat de iPad vanaf 5 februari verkrijgbaar zou zijn als variant met maar liefst 128 GB opslagruimte. Deze is sinds vandaag via de Apple Online Store te bestellen en natuurlijk aan te schaffen in de fysieke Apple Store. Zoveel opslagruimte is overdreven, zou je denken. Maar voor bedrijven zal dit ideaal zijn. Maar waarom eigenlijk? Die vraag zal worden beantwoord in dit artikel.

128 GB is nogal wat, hé? Waarom zou zoveel ruimte nog nodig zijn? Het antwoord op deze vraag is simpel: bedrijven willen het apparaat kunnen gebruiken voor veel documenten, spreadheets, presentaties, noem maar op. En dan zijn er ook nog veel applicaties die zaken als automatisering, netwerkbeheer enzovoorts mogelijk maken. Een helpdeskmedewerker met een iPad (of natuurlijk gewoon een computer, Mac of smartphone) zal veel baat hebben bij TeamViewer, waarmee je andermans computer kunt besturen.

Voor programmeren heb je ook genoeg applicaties in de App Store. Voor tekstverwerking, het maken van spreadheets en ook voor het maken van presentaties kun je Apple’s iWork-pakket gebruiken. Deze bevat de apps Pages, Numbers en Keynote. De namen zeggen al wel om wat voor applicatie het gaat. Ook de standaard Mail-applicatie en webbrowser Safari worden veel gebruikt.
Wat de iPad echter speciaal maakt, is dat het een krachtige en simpele tablet is. De nieuwste iPad heeft een Apple A6X-chip, welke zeer hoge benchmark scores weet te behalen. En het besturingssysteem, iOS, is zo simpel en beveiligd als maar kan. Bij Android zal eerst nog beveiligingssoftware nodig zijn en de ondersteuning door fabrikanten is matig.
De iPad is daarnaast verbonden met iCloud. Android-tablets bieden de mogelijkheid om te synchroniseren met Google Drive en andere diensten, maar die kunnen beiden iets niet dat iCloud wel kan: automatisch een backup maken. Zowel van je apparaat als van je bestanden. En… “It just works”, zoals Apple ex-CEO Steve Jobs al zei bij de aankondiging van de clouddienst.
Dus… Een iPad met 128 GB? Fantastisch! Althans, voor (grote) bedrijven zal het waarschijnlijk de doorslag zijn om ze aan te schaffen voor hun medewerkers. Nu nog de iPad mini.

Kopen: iPad met Retina-display
Prijzen iPad met Wi-Fi

  • 16 GB – €505
  • 32 GB – €605
  • 64 GB – €705
  • 128 GB – €805

Prijzen iPad met Wi-Fi en mobiel internet
  • 16 GB – €635
  • 32 GB – €735
  • 64 GB – €835
  • 128 GB – €935

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in