Jailbreak iOS 6.1 later vandaag beschikbaar

evasi0n 95 procent
Voor iOS-gebruikers bleek het al voor de release van iOS 6.1 vorige week goed nieuws te zijn en dé reden om te updaten. Evad3rs, een groep bestaande uit vier mensen, heeft de jailbreak aangekondigd. Vorige week lieten ze ook weten dat gisteren een release zou komen, tijdens de Super Bowl. Het is uiteindelijk uitgesteld naar vandaag, met ruim 95% op de voortgangsbalk.


Sinds iOS 6 was er nog helemaal geen jailbreak beschikbaar, wat voor veel mensen de reden was om niet te updaten, maar juist bij iOS 5.1.1 te blijven. Met iOS 6.1 steeg de vraag naar de update ineens flink. Hoe groot het verschil is, kan helaas niet worden gezegd. Wel kun je al bedenken dat de jailbreak community tegenwoordig enorm is.

Het voordeel van jailbreaken is dat je features mogelijk kunt maken die standaard niet geïmplementeerd zijn. Nadeel is weer dat er geen garantie is op een goed functionerend toestel. Vooral de oudere apparaten kunnen een jailbreak moeilijker aan, zeker op de nieuwste iOS-versies. Daarnaast wordt er ook van je verwacht dat je bekend bent met jailbreaking. Bij jailbreaking moet je in ieder geval het volgende hebben: het IPSW-bestand van de iOS-versie die je gebruikt (versie 6.1 in dit geval) om te ‘restoren’ (herstellen) en je hebt daarnaast een programma nodig dat de jailbreak op je apparaat zet. Ook iTunes is vereist, maar dat is voor het herstellen. Bij dit proces moet je toestel aangesloten zijn en moet je op een toetscombinatie drukken om handmatig een iOS-versie te selecteren vanaf je harde schijf. Zit je al op iOS 6.1, dan kun je gelijk herstellen zonder het IPSW-bestand te downloaden. Echter, wil je niet dat je iedere keer veel tijd kwijt bent aan het downloaden van een iOS-versie, download dan een IPSW-bestand. Dit kan je ruim een uur besparen, omdat een iOS-update gemiddeld minimaal 700 MB groot is (op de oudere apparaten). Op de nieuwste apparaten kan dit zelfs tussen de 800 en 900 MB zijn. Op de iPad zijn update-bestanden tegenwoordig ruim 1 GB groot. Dus downloaden van de bestanden is aan te raden.
Dutch Tech Blog steunt het gebruik van een jailbreak NIET en levert dan ook geen ondersteuning aan mensen met een probleem. Raadpleeg in dit geval een andere jailbreaker of een website/blog waar men zich bezighoudt hiermee. Mocht u een probleem hebben met uw iOS-apparaat ten gevolge van een jailbreak, raadpleeg ook dan een andere partij. Bedenk vooraf u aan een jailbreak begint, aan de gevolgen die u zou kunnen gaan ondervinden met uw iOS-apparaat, zoals het vervallen van uw garantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in