Nederland krijgt meerdere Apple Stores in 2013

Een bron zou aan NU.nl hebben laten weten dat er in 2013 meer Apple Stores in Nederland gaan komen. Naast het feit dat er in Den Haag een winkel van Apple komt, zou ook Haarlem aan de beurt komen en nog enkele andere steden. Op die manier wordt Nederland voor Apple een ‘volwaardige markt’, zo meldde de tipgever. De Apple Store in Haarlem zou zelfs zeer binnenkort al open moeten gaan. De vacatures ervoor waren sinds vrijdag op een interne pagina van Apple te zien, maar zijn nu door iedereen te bekijken.

Wat er ook veranderd is, is dat de Nederlandse Apple Store(s) niet meer vanuit Groot-Brittannië worden aangestuurd, maar in 2013 gewoon binnen ons eigen land bestuurd wordt. Eerder gingen al geruchten van nieuwe Apple Stores in Zwolle en Utrecht, maar informatie kon iPhoneclub, die de tips ontving, niet voldoende onderbouwen met extra bronnen om erover te publiceren.
Veel reacties op het artikel van iPhoneclub tonen aan dat Haarlem geen geschikte locatie is voor een Apple Store. Steden als Eindhoven of Utrecht lijken logischer, omdat de spreiding dan beter verdeeld is. Anders zou alleen het westelijke deel van Nederland kunnen meegenieten van de nieuwe Apple Stores, terwijl Utrecht in het midden van Nederland ligt. En Eindhoven ligt in het zuiden, op een plek dat makkelijk bereikbaar is voor Limburg, Noord-België en West-Duitsland. Het kan natuurlijk zijn dat beide steden nog komen, aangezien er gezegd is dat niet alleen Haarlem een nieuwe Apple Store krijgt naast Den Haag.
De komende weken moet blijken of er inderdaad geruchten zijn die wijzen op een Apple Store in Eindhoven, Utrecht of een andere grote stad. En natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar hoe de winkel in Den Haag en in Haarlem eruit zal zien. Als het aan Apple ligt, zal er wel iets zijn dat ze zo bijzonder maakt. Zeker als je kijkt naar hoe de winkel in Amsterdam aan het Leidseplein eruitziet. Tim Cook noemt het zelfs zijn favoriete Apple Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in