Payleven lanceert pinnen via smartphone voor ondernemer

Amsterdam, 8 februari 2013 – Payleven, de Europese pionier in slimme betaaloplossingen, lanceert vandaag een volledig nieuw smartphone betaalsysteem dat geheel aan de eisen voldoet van ‘het nieuwe pinnen’. Ondernemers kunnen vanaf heden op www.payleven.nl de PIN-reader bestellen voor €49 excl. btw. Payleven verlaagt de drempel voor kleine ondernemers om pin- en creditcardtransacties te accepteren door geen vaste kosten te rekenen.

Payleven startte afgelopen augustus al een pilot met kaartbetalingen via de mobiele telefoon onder enkele honderden ondernemers. Nu lanceert het bedrijf een compleet nieuw pinsysteem, dat gebruikmaakt van EMV-technologie, de geldende standaard voor pinbetalingen in Europa. De consument zal hiervoor de pinpas of creditcard in de externe PIN-reader ‘dippen’, en hierop ook de pincode invoeren. De PIN-reader wordt via Bluetooth gekoppeld aan de smartphone of tablet van de ondernemer, die in de payleven applicatie het transactiebedrag en een omschrijving van het product of de dienst invult. Het betalingsbewijs kan desgewenst per e-mail naar de consument worden gestuurd.
De PIN-reader van payleven zal de komende tijd worden aangeboden voor een introductieprijs van €49,-. De ondernemer heeft geen vaste maandelijkse kosten of andere verborgen kosten en betaalt alleen voor het gebruik 2.75% transactiekosten. Het betaalsysteem vormt daarmee een laagdrempelig alternatief op traditionele pinapparaten en is vooral voor kleine ondernemers een aantrekkelijke optie. Brenda Lenz, HairSalon XS: “Ik ben afgelopen april begonnen met mijn salon aan huis. Toen ik ging kijken naar de mogelijkheden om een pinapparaat te nemen merkte ik dat er nauwelijks goede opties zijn voor kleine ondernemers. Ik moest honderden euro’s aan aanschafkosten betalen, en dan zit je ook nog eens vast aan maandelijkse abonnementskosten. Toen kwam ik payleven tegen, wat voor mij ideaal is.” Doordat de payleven app overal waar een internetverbinding (3G of Wifi) is gebruikt kan worden, is de pinoplossing behalve voor eigenaren van salons en winkels ook geschikt voor ondernemers die ambulant werken, zoals markthandelaren, reparateurs en taxichauffeurs.
De innovatieve pinoplossing van payleven wordt deze maand ook gelanceerd in Duitsland, Engeland, Italië en Polen. Ernst Moorman, namens payleven in Nederland: “Nederland is een land van pinnen: dat is waar de consument behoefte aan heeft en daarmee dus ook de ondernemers. Met dit nieuwe pinsysteem kan de consument gewoon pinnen zoals hij het gewend is, volgens de EMV veiligheidsstandaarden om skimmen te voorkomen. Tegelijkertijd hebben we met deze mobiele oplossing nu ook de drempel weggenomen voor de kleine ondernemer om pinpassen en creditcards te accepteren.”
Registratie voor de dienst gaat volledig digitaal en zonder enig papierwerk. Naast de aanmeldingen die payleven de afgelopen maanden al van individuele ondernemers ontving, sloot de startup onlangs ook grotere samenwerkingsverbanden in Nederland met o.a. taxicoöperaties, horecaspelers en zorgverleners. Payleven zal binnenkort meer grote partnerschappen aankondigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in