Samsung Galaxy SIII verslagen door iPhone 5 in Q4 2012

De iPhone 5 en iPhone 4S hebben in het vierde kwartaal van 2012 de Samsung Galaxy SIII verslagen. Hierbij gaat het om wereldwijd verscheepte toestellen. Wereldwijd steeg de verkoop van de iPhone 5 van 6 miljoen in het derde kwartaal naar maar liefst 27,4 miljoen in het vierde kwartaal. De iPhone 4S deed het ook nog steeds goed met een aantal van 16,2 miljoen in het derde kwartaal naar 17,4 miljoen. Eerder beweerde men nog dat de iPhone 5 juist zakte qua marktaandeel. Dit is nu tegengesproken met deze cijfers.

De Galaxy SIII zakte van 18 naar 15,4 miljoen toestellen. Het is het huidige topmodel van Samsung en is sinds mei 2012 verkrijgbaar. Verwacht wordt dat het bedrijf volgende maand de Galaxy SIV zal aankondigen. Of deze aan zal slaan is natuurlijk de vraag. Maar met de verkoopaantallen van de SIII moet dat in principe niet zo’n probleem zijn.
De iPhone 5 en iPhone 4S zijn goed voor een aandeel van ruim 20%. Apple en Samsung bezitten zo’n 80% van de hele smartphonemarkt. De Nexus 4 en Nokia Lumia 920 doen het niet zo goed op het gebied van verkoop, maar dat neemt niet weg dat de toestellen zelf falen op de markt. De BlackBerry doet dat echter wel. Met de BlackBerry Z10 moet daar binnenkort verandering in komen. Althans, dat hoopt fabrikant Research In Motion (RIM).
Benieuwd naar de exacte cijfers? Hieronder zie je twee schema’s; de bovenste toont het aantal leveringen en de onderste het marktaandeel.
iphone 5 verkoopcijfers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in