Twitter krijgt verbeterde zoekfunctie en gecombineerde berichtenstroom

Twitter heeft op haar blog laten weten dat er vanavond nog een update voor de iOS-app, de Android-app en de mobiele website mobile.twitter.com uitgebracht zal worden. Deze zal een verbeterde zoekfunctionaliteit hebben en daarnaast ook een gecombineerde berichtenstroom bevatten.

De nieuwe update zorgt voor één berichtenstroom in elk tabblad, zodat je makkelijker iets kan vinden. Alle content bij ‘Discover’ (Tweets, Activity, Trends en suggesties welke accounts je kunt gaan volgen) zijn in een gecombineerde berichtenstroom te volgen. De zoekresultaten laten vanaf nu de meest relevante mix van tweets, foto’s en accounts zien, ook in een gecombineerde berichtenstroom. Verder is er een nieuwe zoekknop voor Twitter toegevoegd in de iPhone-app, zodat je overal in de app een zoekactie kunt starten. De knop heeft het uiterlijk van een vergrootglas.

iPhone schermafdruk 1 iPhone schermafdruk 2
 iPhone schermafdruk 4 iPhone schermafdruk 5
Het is wat betreft mij duidelijk dat het hier niet om een kleine update gaat. Er zijn uiterlijke verbeteringen gedaan. In plaats van dat je nu, bijvoorbeeld voor het zoeken naar personen, eerst naar het tabblad ‘Connect’ moet, kun je nu gewoon op het vergrootglas tikken op iedere pagina in de navigatiebalk bovenaan.
Toen Twitter versie 5.0 uitbracht, bleek deze niet zo in de smaak te vallen bij iedereen. Maar de functionaliteit van de applicatie wordt wel steeds zodanig opgekrikt dat problemen goed opgelost worden en de snelheid alleen maar opgevoerd is. Dat blijkt ook in versie 5.3. Pagina’s doen er bijna de helft korter over om te laden. Dat is mooi.
Gebruik jij de officiële Twitter-app, of ben je meer fan van applicaties als Tweetbot? Deel je mening!

Downloaden: Twitter (iOS 5+ vereist; geoptimaliseerd voor iPhone 5)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in