Aangepaste Apple TV met kleinere chip verkrijgbaar

Apple heeft een licht aangepaste Apple TV uitgebracht. Hoewel het nog steeds de derde generatie is en de specificaties gewoon exact hetzelfde zijn, betreft de aanpassing iets dat in de toekomst enorm in zijn voordeel gebruikt zou kunnen worden: een kleinere chip. Eerder dit jaar werd een Apple TV met een A5X-chip in de code van iOS 6.1. In dit geval gaat het dus nog niet om dat model, maar om een ‘getweakte’ variant.

Het verschil is zeer marginaal. De aangepaste Apple TV heeft een iets kleinere variant van de dual-core (met één core geblokkeerd) A5-chip toegepast. Bij het ‘oude’ model was deze 8 mm bij 9 mm. Dit is bij de nieuwe 6 mm bij 6 mm. Noemenswaardig? Jawel, want een kleinere chip betekent ook dat hij zuiniger is. Dit kan de levensduur van een apparaat verlengen én het is beter voor het milieu. Desonanks blijft de Apple TV een energiezuinig kastje, maar het is nu dus nog eens extra zuiniger.
De chip zou overigens ook niet in samenwerking met Samsung gemaakt zijn, maar met Taiwan Semiconductor Manufactring Company’s 28-nanometerproces. Dit duidt op het feit dat Apple niet meer met Samsung samenwerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in