Beste tweaks #2 [jailbreak]

Onlangs plaatste ik een artikel over enkele door mij gebruikte tweaks die je middels een jailbreak kunt krijgen op je iPhone, iPad of iPod touch. Ik heb echter het één en het ander veranderd. De tweaks of thema’s die ik nu gebruik wil ik graag met jullie delen. Ook enkele tweaks van de vorige keer, omdat die ook een zeer kleine update hebben gekregen. Ook ditmaal worden de namen van de tweaks weergegeven, inclusief de prijs.

Glasklart (gratis)
Glasklart HD is een thema dat je iOS-apparaat aanzienlijk kan veranderen. Al hangt dat wel af van wat je precies wilt. Je kunt namelijk helemaal zelf kiezen of je bepaalde dingen niet toevoegt en wat je allemaal wel wilt. Hieronder zie je screens van hoe het eruit ziet. Hoewel het overigens in geen van deze te zien is, krijg je met het thema wel de mogelijkheid om de videocontrols hetzelfde doen laten lijken als de muziek controls.
    
Accelerate (gratis)
Dit is een gratis tweak waarmee je de snelheid van animaties kunt aanpassen. Sommigen vinden namelijk dat iOS eigenlijk nóg sneller kan, door slechts de duur van de animaties te verkorten. En dat kan met Accelerate. Er is een hele lijst aan ‘soorten’ snelheid te vinden. Ik kan er geen voorbeeld van laten zien, maar laat ik zeggen dat het in ieder geval sneller aanvoelt. Als je de tweak hebt en je wilt dat animaties sneller verlopen, máár niet té snel, kies dan de optie ‘Even more faster!’. Die staat drie plekken hoger van ‘Normal’, wat de standaardwaarde is. Je kunt ook kiezen of de aanpassing niet van kracht mag zijn bij bepaalde handelingen. Bijvoorbeeld het openen of sluiten van apps.
Unfold (gratis) en Torch (gratis)
Unfold is een tweak die je wel móet bevallen. Het vervangt het ‘slide to unlock’ door ‘fold to unlock’ (vouwen om te unlocken). Je moet nog steeds op dezelfde manier slepen, maar je krijgt nu een veel mooier effect te zien. Een vouw-effect, zoals de naam al zegt. Voor een demo verwijs ik je graag door naar YouTube.
Wat is nou erger dan dat je in het donker iets kwijt bent geraakt, maar je wilt ‘even’ de zaklamp van je iPhone of iPod touch activeren? Tja, da’s nou net een beetje stom van Apple. Ze hadden al veel eerder iets dergelijks moeten toevoegen: een knopje om de zaklamp te activeren vanaf het lockscreen. Torch doet dat. Er hoeft verder niet echt iets over te worden uitgelegd eigenlijk. Behalve dat er toch nog aanpassingen kunnen worden verricht om de ervaring te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of het icoontje moet oplichten wanneer je erop tikt. En gebruik je een thema of widget op het lockscreen, zoals Forecast? Dan kun je dat aangeven, zodat het icoontje zich verplaatst. In de screen zie je rechts van de klok een donderslag-icoontje. Dat is het knopje om de zaklamp te activeren.
(tijdelijk andere achtergrond)
Applocker ($0,99)
Hoe vaak komt het wel niet voor dat iemand ineens je iPhone uit je handen grist en als een gek overal gaat liggen te zoeken? Juist terwijl je niet wilt dat hij overal bij kan. Ook hier heeft Apple nog nooit een oplossing voor toegepast, maar met Applocker kan dit wel. De tweak maakt het mogelijk specifieke applicaties met een wachtwoord te vergrendelen, zoals je in de screen hieronder ziet. Hierbij is de Foto’s-app geblokkeerd met een wachtwoord, die je dus eerst zal moeten invoeren voor je verder kunt. Wil je het iemand moeilijk maken, dan is het het best om de optie ‘Numeriek toetsenbord’ uitgeschakeld te laten. Bij de rechterafbeelding is de optie ingeschakeld.
Nu zul je overigens juist meer argwaan krijgen wat betreft wat ik allemaal voor foto’s heb, maar zoek er niet teveel achter. Het is als voorbeeld bedoeld, zodat je weet hoe het eruit ziet wanneer je de app probeert te openen. Je kunt de tweak met iedere app gebruiken. Wil je bijvoorbeeld niet dat men op jouw Twitter kan komen, pas dan ook hier een wachtwoord toe. Het kan gewoon, en het is super simpel!
Display Recorder ($4,99)
Dit is een wat duurdere tweak, maar voor sommigen wellicht een zeer handige. Wil je bijvoorbeeld iets delen van je iOS-apparaat, maar niet met een saaie screen? Of is dat gewoonweg niet mogelijk, omdat je iets wilt laten zien dat met een screen niet te doen is. Display Recorder is de redding. Met deze tweak/app kun je je beeldscherm opnemen en filmpjes direct op YouTube zetten.

Als je vragen hebt over een tweak of thema, dan mag je mij die gerust stellen. Dutch Tech Blog houdt zich echter afzijdig van problemen die veroorzaakt worden door een tweak. Het is op eigen verantwoordelijkheid wat je allemaal aan tweaks gebruikt. Sommige kunnen je iOS-apparaat extra sloom maken, let dus altijd goed op. Merk je inderdaad dat je iOS-apparaat slomer aan het worden is, bedenk dan eerst sinds wanneer dat begonnen is. Misschien begon het nadat je een bepaalde tweak geïnstalleerd had of na een handeling (de tweaks ‘Barrel’ en ‘Unfold’ kunnen hier bijvoorbeeld aan bijdragen. Mocht dat het geval zijn, zoek de desbetreffende tweak dan op in de Cydia Store, tik rechtsboven op ‘Wijzig’ en dan op ‘Verwijder’ om het te verwijderen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in