Het blijft een irritatie onder de mensen die regelmatig gebruik maken van programma’s waarvoor bevestiging nodig is of je wel de administrator van een computer bent, voor het programma geopend mag worden. Er is echter een oplossing voor. Zelfs als je geen verstand hebt van computer is er een zeer gemakkelijke oplossing voor.

Klik rechts op het desbetreffende programma > ‘Eigenschappen’ > ‘Compatibiliteit’ > vink ‘Dit programma als Administrator uitvoeren’ aan > klik op ‘Toepassen’ en je bent klaar.
In de afbeelding links zie je hoe het er bij CCleaner uitziet. Mocht er toch gevraagd worden of je administrator bent, start de computer dan eerst even opnieuw op en kijk of het dan werkt. Zo niet, dan kun je mij contacteren hierover.

3 REACTIES

  1. Beste, lukt dit ook op een computer met beperkte rechten. Bij ons op kantoor hebben alle medewerkers beperkte rechten, ze zijn geen administrator op hun eigen toestellen. Telkens er een update is van Java of Adobe moet ik computer per computer langs gaan om telkens mijn administrator paswoord in te geven. Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om deze programma's toch te laten updaten zonder dat ik telkens mijn wachtwoord moet ingeven.

    Alvast bedankt voor uw advies.

    • Als het goed is zou je, zodra je op alle pc's een keer die optie inschakelt, daarna niet meer telkens opnieuw het wachtwoord in hoeven te voeren. Echter durf ik dit niet met zekerheid te zeggen, dit zou je moeten testen.

  2. Hi, ik heb een vraag. Ik heb een tijd geleden Popcorn time verwijderd. Nu zie ik zo nu en dan op mijn Norton beveiliging dat ik een aanval van ‘Popcorn-time’ krijg. Ik heb het overige bestand van Popcorn-time gevonden maar kan deze niet verwijderen omdat er een administrator icoontje bij staat. Als ik hem wil verwijderen krijg ik de melding dat hij nog loopt in de ‘update service’. Weet jij hoe ik dit bestand kan verwijderen? Het bestand openen durf ik niet, omdat ik bang ben dat mijn computer dan volloopt met rotzooi en spam. Help?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here