App Store toont apps met in-app aankopen, terwijl die niet hierover beschikken

De App Store lijkt een bug te hebben. Een twitteraar ontdekte dat bepaalde applicaties nu aangeven dat er in-app aankopen beschikbaar zijn, terwijl dat niet altijd klopt. Bijvoorbeeld bij de Facebook- en Instagram-app.

Hoewel de bug in eerste instantie geen ramp zal zijn voor de meeste mensen, kan het gebruikers er wel van weerhouden een app te downloaden. Apple beloofde onlangs namelijk dat het prominenter zou worden aangegeven wanneer er in-app aankopen zijn. Ze deden iets dergelijks in ieder geval al wel bij de leeftijdsclassifisering; er staat nu boven iedere app een blokje met daarin een cijfer en een ‘+’ erachter. Bijvoorbeeld 4+, wat betekent dat de app voor gebruikers bedoeld is van 4 jaar en ouder. Hiernaast zie je hoe dat eruit ziet, net als het feit dat er staat dat er in-app aankopen beschikbaar zijn. Facebook kent echter geen in-app aankopen. Ofwel, het lijkt er dus op dat er iets fout is gegaan.
Toch is het wel goed dat Apple bezig is om dit soort informatie beter weer te geven. Soms scrollen mensen namelijk niet naar beneden om hiervoor te kijken, net als voor de leeftijdskeuring. Deze groep mensen kiest ervoor de app gelijk te downloaden of te kopen. Doordat de informatie nu prominenter in beeld is, maakt dit niet meer uit.
Wat denk jij? Is dit een probleem dat direct opgelost moet worden of mag dat wel wachten? Of eigenlijk, maak jij je zorgen over dat je een app downloadt of aanschaft die in-app aankopen bevat, terwijl je dat helemaal niet wilt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in