Applocker, dé manier om de veiligheid van je iDevice te optimaliseren [jailbreak]

Iets waar men zich weleens zorgen over maakt bij het jailbreaken van een iPhone, iPad of iPod touch, is dat de veiligheid in het geding zou kunnen komen. Maar is dat ook echt zo? Nou, niet helemaal, hoor. Sterker nog, met behulp van bepaalde tweaks via Cydia kun je je toestel alleen maar veiliger maken. In dit artikel leg ik uit hóe.

Ik ga het vandaag hebben over de tweak ‘Applocker’. Deze is volledig gratis de verkrijgen in de Cydia Store, via de repository van xSellize, IHR, insanelyi en ModMyi (onderaan artikel zijn de correcte links te vinden die je in moet voeren). Het maakt iets mogelijk dat veel mensen enorm handig zullen vinden: een wachtwoord op bepaalde applicaties of mappen zetten.
Het kan zijn dat je bijvoorbeeld je iPhone uitleent aan iemand, maar bang bent dat hij in je foto’s of bankapplicatie (ING Bankieren, ABN Amro enz.) gaat rondspeuren. Of je wilt niet dat iemand bij je Instellingen kan komen. Dan zou je zeggen, zet er gewoon een wachtwoord op, simpel. Nou, helaas biedt Apple de mogelijkheid nog niet. Maar met Applocker kan dat wel. Met deze tweak kun je per app aangeven of hier een wachtwoord op moet komen. En om het de gebruiker extra lastig te maken, kun je het numerieke toetsenbord uitschakelen. Dan zal men niet weten of je nou een numeriek wachtwoord gebruikt of eentje met veel letters of andere tekens. Je kunt ook kiezen of na het invoeren van het correcte wachtwoord de desbetreffende app of map geopend moet worden of dat je zelf eerst op ‘Open map’ wilt tikken.
En er zijn uiteraard nog meer opties die voor sommige gebruikers wel interessant zullen zijn.
Hoewel ik overigens al eerder schreef over de tweak, is dit meer bedoeld als uitgebreid artikel dat specifiek op deze ene tweak gericht is.
Ik ga er verder geen woorden aan vuil maken. Onderstaande afbeeldingen zeggen al genoeg over hoe veilig je iOS-apparaat ineens zal zijn na het gebruik van de tweak, aangezien je meermaals een wachtwoord in zal moeten voeren. Voor het voorbeeld is de ING Bankieren-app gebruikt.
Hieronder nog enkele screens van Applocker. Let overigens niet op het gebrekkige Nederlands, aangezien de ontwikkelaar daar niets aan kan doen.
Repository installeren:
Ga naar de Cydia-app > ‘Beheren’ > ‘Bronnen’ > ‘Wijzig’ > ‘Voeg toe’ > kies één van onderstaande repositories > ‘Voeg toe’. Er kan aangegeven worden dat er mogelijk beveiligingsrisico’s aan verbonden zijn, maar dat kun je gewoon negeren.
Links repositories:
  • xSellize – http://cydia.xsellize.com
  • IHR (iHacksRepo) – http://ihacksrepo.com
  • insanelyi – http://repo.insanelyi.com
  • ModMyi – http://apt.modmyi.com
Vragen? Stel ze gerust! En als je een bepaalde tweak graag terug zou willen zien in een artikel op Dutch Tech, stuur dan gewoon een mailtje. Ik zorg dan dat die tweak in de spotlight wordt gezet. Dit mag uiteraard ook als je zelf ontwikkelaar bent van een tweak, evenals voor gewone applicaties in de App Store.
Dutch Tech Blog steunt geen warez. Dit is een informatief artikel, met geen enkele reden om men aan te sporen te jailbreaken. Voor vragen hierover verwijs ik je dan ook door naar Google. Vragen over specifieke tweaks zijn wel toegestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in