Dutch Tech Blog aan je iPhone-homescherm toevoegen

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is hij er dan toch: een heuse ‘webclip’ voor de blog op iOS! Na een hoop heisa, lukte het om er eentje te krijgen die werkt wanneer je Dutch Tech Blog wilt toevoegen aan het thuisscherm van een iPhone, iPad of iPod touch. 

Volg onderstaande stappen om de webclip toe te voegen. De naam van de ‘app’ is standaard ‘Dutch Tech’, maar deze kun je geheel naar eigen wens aanpassen.

Onderstaande video toont dezelfde stappen:

Je krijgt dan dit resultaat; tik erop om naar de website te gaan. Verwacht geen webapp, aangezien hier een probleem mee blijkt te zijn. Je wordt dus gewoon naar Safari gestuurd. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de optie alleen werkt wanneer de blog in de desktopweergave geopend wordt. Ga je standaard naar de blog op een mobiel apparaat, dan krijg je normaliter de mobiele weergave te zien, maar die ondersteunt geen webclips. Echter, voor mensen die de desktopweergave juist fijner vinden, kan de webclip een uitkomst zijn. Nooit meer naar beneden scrollen om op de knop te tikken om naar deze weergave te gaan of de url aanpassen. Handig of niet handig?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in