Google Chrome voor iOS krijgt fullscreen-modus, optie om webpagina’s op te slaan en printerintegratie

Google heeft haar webbrowser Chrome voor iOS een update naar versie 26.0.1410.50 gegeven, die weer interessante nieuwe functies met zich meebrengt. Zo is er een optie toegevoegd om het volledige scherm van de iPhone en iPod touch te benutten en webpagina’s kunnen nu voortaan worden opgeslagen in PDF-formaat. Daarnaast kun je webpagina’s nu ook uitprinten met AirPrint of Google’s eigen Cloudprinter.

Één van de dingen die Google Chrome nooit had, was de mogelijkheid om een volledig scherm te gebruiken. Daardoor leken websites altijd vrij klein. Maar met de update die Google vandaag uitgebracht heeft, is dat opgelost. Door naar beneden te scrollen, verdwijnt de adresbalk. Wil je hem weer terug, scroll dan weer naar boven. Zelfs als je helemaal beneden bent, hoef je maar een stukje naar boven te gaan om de balk terug te halen. Hieronder zie je het verschil tussen mét en zónder adresbalk.
Een optie die voor de veel gebruikers ook handig zal zijn, is de mogelijkheid om te printen. Dit kan via AirPrint, maar ook via Google Cloudprinter. Tevens kun je nu voortaan webpagina’s opslaan op Google Drive, in PDF-formaat.
Het bedrijf zou overigens ook de beveiliging van de browser hebben verbeterd met de update, evenals verbeteringen in de stabiliteit van de applicatie. In hoeverre mate dat is, durft men niet te zeggen. Maar laten we ervan uit gaan dat het wel goed ligt.
Google bracht ook een kleine update uit voor haar Zoeken-applicatie, waarbij bugs zijn opgelost. Het eerder voor iOS aangekondigde Google Now zit hier helaas nog niet bij. Wellicht dat deze in de volgende update verschijnt?
Downloaden: Chrome (gratis, universeel, iOS 5+; iPhone 5-geoptimaliseerd)
Downloaden: Zoeken (gratis, universeel, iOS 4.3+; iPhone 5-geoptimaliseerd)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in