Tickets voor WWDC 2013 al in enkele minuten uitverkocht

Geloof het of niet, maar tickets voor Apple’s Worldwide Developers Conference (WWDC) 2013 zijn nu al uitverkocht. De verkoop begon om 19:00 (Nederlandse tijd) en plaatsen waren na slechts een paar minuten al volledig opgeraakt. Ten opzichte van vorig jaar is dit een record; toen waren de tickets uitverkocht na zo’n twee uur. In 2010 kostte het twee dagen. Een flink verschil. Zeker als je trouwens bedenkt dat Apple besloot dit jaar de verkoop pas een dag na de aankondiging te starten, omdat het vorig jaar kritiek met zich meebracht toen het bedrijf al vlak na de aankondiging begon.

Er waren in totaal 5.000 plaatsen beschikbaar. De prijs van de tickets bedraagt 1.599 dollar. Dat is duur, maar als ontwikkelaar moet je zeker weten een keer het WWDC hebben bezocht.
Het Worldwide Developers Conference neemt plaats in San Francisco en duurt van 10 tot en met 14 juni 2013. Op de eerste dag begint Apple altijd met een keynote over interessante nieuwe ontwikkelingen. Wat we nu al zeer zeker kunnen zeggen, is dat iOS 7 en OSX 10.9 aangekondigd zullen worden. Het is nog onbekend wat er precies nieuw is aan beiden, maar er wordt hard gespeculeerd over een compleet nieuwe interface in iOS 7. En dat mag ook tijd worden, vinden veel iOS-gebruikers.
Of er een nieuwe iPhone wordt aangekondigd, durft men niet te zeggen. Maar wat betreft de iPad 5 en een iPad mini 2 lijkt het nog voor de hand liggend dat Apple er een aankondiging voor zal doen. De iPad 5 krijgt naar verluidt hetzelfde design als de iPad mini, is lichter en tevens sneller. De iPad mini 2 krijgt een Retina-scherm en zal ook sneller zijn.
Het WWDC is trouwens niet alleen een presentatie. Want de rest van de week kunnen ontwikkelaars informatie verschaffen over nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden in iOS en OSX om de beste software en accessoires te maken voor optimale beleving. Hiervoor zijn mensen beschikbaar die bij Apple werken.
Ben jij benieuwd naar WWDC 2013? Volg de aankondigingen live! Op de Facebook-pagina van Dutch Tech en op mijn eigen Twitter-pagina houd ik je op de hoogte. Na de keynote volgt een verslag op de blog.
Meer informatie: WWDC 2013

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in