Windows-tip: afsluitknop op bureaublad

Het is dé ergenis van onder meer Windows 8-gebruikers. Een computer afsluiten kost een veeg naar de hoek van het beeldscherm en drie kliks. Dat kan sneller! En dit is nog makkelijk ook.

Wat moet je doen? Allereerst, klik rechts op het bureaublad en dan op ‘Nieuw’ > ‘Snelkoppeling’. Er zal nu worden gevraagd welke snelkoppeling gebruikt moet worden. Vul daar het volgende in:

%windir%System32shutdown.exe -s -t 00

Klik nu op ‘Volgende’. Kies een naam die je voor je snelkoppeling wilt. Standaard is de naam ‘shutdown’, maar dit is geheel naar eigen wens aan te passen.

We gaan nu het icoon aanpassen. Klik hiervoor rechts op de snelkoppeling en dan op ‘Eigenschappen’ > ‘Snelkoppeling’. Klik dan op ‘Ander pictogram…’. Je krijgt nu de melding dat er geen pictogrammen beschikbaar zijn in de betreffende map (deze kun je wel zelf toevoegen als je wilt). Klik op ‘OK’. Je kunt nu uit een hele lijst pictogrammen kiezen. De meest gekozen is die je op het eerste gedeelte al ziet. Kies een afbeelding en klik op ‘OK’. Klik tot slot op ‘Toepassen’ en je bent klaar.

De stappen staan hieronder met screens beschreven.

  
Voor Windows 8-gebruikers die de knop als tegel willen hebben op het startscherm: rechtsklik op de snelkoppeling en dan op ‘Vastmaken aan start’. Ga daarna naar het startmenu, naar het einde van dit menu en sleep de tegel naar de gewenste plek.

Deze stappen kunnen gevolgd worden onder zowel Windows 8 als onder Windows Vista en Windows 7. Voor Windows XP dienen mogelijk iets andere stappen genomen te worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in