Yahoo! Weer, een mooie weerapplicatie waar geen enkele andere aan kan tippen

Yahoo! heeft een applicatie uitgebracht voor iOS waarmee je het weer kunt bekijken. Maar het is niet zomaar een weerapplicatie. Nee, het is een app dat over een interface beschikt waar geen enkele andere dergelijke app aan kan tippen. Dankzij de gestures geen onnodig grote knoppen op je scherm. Dutch Tech besloot de applicatie eens onder de loep te nemen, zodat je een beeld hebt van hoe alles werkt en of het überhaupt de moeite waard is om hem te downloaden.

Wanneer je de app opent, wordt eerst gevraagd of je locatie gebruikt mag worden. Vanzelfsprekend tik je op ‘OK’. Je krijgt hierna kort uitleg over wat je op het eerste scherm ziet. Op dat scherm zie je ook meteen een foto die gemaakt is in jouw dorp of stad. Dat is weer het leuke aspect eraan. Linksonder is uiteraard de temperatuur te zien, welke standaard op Celsius komt te staan in Nederland (of hij zich omschakelt naar Fahrenheit in bijvoorbeeld de VS, durf ik niet te zeggen). Linksboven staat de maximumtemperatuur, rechts de minimumtemperatuur. In het regeltje erboven staat wat voor ‘soort’ weer het is.

Waarschijnlijk zul je wel willen weten hoe de vooruitzichten zijn voor de komende paar dagen. Ook dat is natuurlijk mogelijk. Door naar boven te slepen (maakt niet uit vanaf waar), krijg je geavanceerdere weerinfo te zien. Daaronder zijn nog meer details te vinden. Zo kun je zien hoe de temperatuur daadwerkelijk aanvoelt, hoeveel kans op regen er is en de verte van het zicht. Er is tevens een kaartje te vinden met de locatie. Ook is er een overzicht te vinden van de neerslagkans (’s avonds, ’s nachts (2x) en ’s ochtends vroeg).
Tot slot zijn daaronder nog twee kaartjes te vinden. Eentje met informatie over de wind en luchtdruk. Bij dit kaartje is zelfs een animatie te zien van twee windmolens die de windsnelheid simuleren. En er tevens een kaartje die precies aangeeft hoe hoog de zon staat en wanneer deze ondergaat.
Een optie die bij de eerste gedachte onnodig lijkt, is dat je de informatiekaartjes kunt verplaatsen. Het betreft de volgende: Details, Kaart, Neerslag, Wind en luchtdruk en Zon en maan. Houd je vinger erop en sleep het kaartje naar de gewenste plaats. Door naar links te schuiven, kun je overigens het weer van meer locaties bekijken. Tik rechtsboven op het ‘+’ tekentje om een locatie toe te voegen, it’s that easy.
Wat mij betreft is Yahoo! Weer zeker weten een app die je eens uit moet proberen. Hij is gratis, dus je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat verspilling is. Bekijk onderstaande, eigen gemaakte, filmpje voor een korte introductie van de app. Let overigens niet op het andere lettertype; dat is van een jailbreak. De foto’s zijn gemaakt terwijl ik het standaard lettertype even ingeschakeld had.

Downloaden: Yahoo! Weer (gratis, iOS 5+; iPhone 5-geoptimaliseerd)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in