50 miljard apps gedownload in App Store

Gisteren is de 50 miljardste app gedownload in de App Store. Dat maakte technologieconcern Apple bekend. Deze mijlpaal is in slecht vijf jaar gehaald. Eddy Cue, Senior Vice President Internet Software & Services liet weten enthousiast te zijn hierover. Juist vanwege het feit dat het al in zo’n korte tijd gelukt is.

Cue zei het volgende over de mijlpaal:

We willen al onze klanten en ontwikkelaars hartelijk bedanken. Dankzij hen hebben we deze ongelofelijke mijlpaal van 50 miljard downloads bereikt. Door de App Store zijn mensen hun mobiele apparaten op een heel andere manier gaan gebruiken. En de ontwikkelaars hebben inmiddels al meer dan negen miljard dollar mogen ontvangen voor hun bijdragen aan dit bloeiende app-platform. We staan perplex dat we deze mijlpaal in minder dan vijf jaar hebben bereikt.

Ook de winnaar is inmiddels bekend, hoewel de website van Apple hier nog niets over zegt. Brandon Ashmore uit Mentor, Ohio downloadde de 50 miljardste app, Say the Same Thing. Hiermee won hij iTunes-tegoed van maar liefst $10.000.
Er zijn nog meer mensen die een prijs hebben gewonnen, maar hier is nog niets over bekend. De eerste 50 mensen die na de mijlpaal een app gedownload hebben, krijgen ook iTunes-tegoed, maar wel wat minder: $500. Al is dat nog steeds heel erg veel, als je bedenkt dat de meeste betaalde apps mazimaal een tientje kosten.
Voor de ontwikkelaar van Say the Same Thing is het overigens goede reclame. Het gebeurt namelijk niet vaak dat een app door iemand wordt gedownload die voor een mijlpaal zorgt. Ook voor Apple is het uiteraard reclame. Gisteren maakte Google op het I/O conference nog bekend dat er in Google Play 48 miljard apps zijn gedownload. Al moet daarbij benadrukt worden dat de afzetmarkt van Android veel groter is door het enorme aanbod aan smartphones met het besturingssysteem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in