Apple kondigt budgetmodel iPod touch aan

Apple heeft vandaag een goedkopere variant van de vijfde generatie iPod touch aangekondigd met een opslagruimte van 16 GB. Dit is lager dan tot voorheen, toen er alleen een 32- en 64 GB variant van de iPod touch waren. Omdat de prijs echter nogal hoog lag. Je betaalde namelijk €327 of €428 hiervoor. Deze nieuwe wending is dus vrij opmerkelijk.

De iPod touch 16 GB, die slecht €239 kost, heeft géén iSight-camera achterop en er kan ook geen iPod touch Loop worden gebruikt. Juist hierdoor heeft Apple de prijs zo laag weten te krijgen dat hij ook betaalbaar is voor mensen die niet veel te besteden hebben. Maar ook het feit dat het om een 16 GB-model gaat zorgt daarvoor.
Uit de specificaties blijkt ook dat de iPod touch twee gram minder weegt dan de originele 32- en 64 GB varianten. Qua dikte blijkt het nagenoeg gelijk te zijn, maar zou je de camera meetellen, dan scheelt dit ook weer wat.
Het design is licht veranderd. Er is alleen een iPod touch 16 GB in zwart/zilver verkrijgbaar. De voorkant en knoppen zijn zwart, maar de achterkant is zilver. Het materiaal is hetzelfde gebleven.

Het is opmerkelijk dat Apple voor deze keuze is gegaan, gezien de geruchten rondom een budget iPhone. Een mogelijkheid is dat de iPod touch die zogenaamde ‘iPhone’ was. Maar het kan ook zijn dat er alsnog een goedkopere iPhone komt, die dan waarschijnlijk ook met bepaalde beperkingen komt.
De budget iPod touch (16 GB) kan hier worden besteld voor slechts €239. De vierde generatie iPod touch is niet meer verkrijgbaar, maar deze kostte vrijwel even veel als de ‘nieuwe’. Het zijn slechts een paar dingen die missen. Maar dat neemt niet weg dat het een krachtig toestel is. Wil je toch graag een camera aan de achterkant en/of de Loop kunnen gebruiken, bestel dan hier de 32- of 64 GB variant. Deze zijn beiden in de kleuren zwart/antraciet, wit/zilver, roze, geel, blauw en rood (PRODUCT RED) verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in