Apple wint opnieuw terrein op smartphonemarkt VS

In de afgelopen drie maanden is het Apple gelukt terrein te winnen op de smartphonemarkt in de VS en het blijft groeien. Het bedrijf wist van 36,3% naar 39% te springen. Cijfers van Comscore wezen dit uit. Het marktaandeel van smartphones met Android daalde daarentegen naar 52% met een daling van 1,4%.

Hoewel Android haar marktaandeel in de komende maanden waarschijnlijk weer zal kunnen opkrikken door de komst van de Samsung Galaxy S4 en de HTC One, lijkt het erop dat Apple het weer steeds beter doet. In juni houdt het Amerikaanse technologieconcern een evenement, het WWDC 2013 (Worldwide Developers Conference) waar naar alle zekerheid iOS 7 zal worden aangekondigd. Reden genoeg om ervan uit te gaan dat ook zij in de maanden na de lancering van de nieuwe software weer een flinke stijging zullen maken. Zeker als iOS 7 inderdaad een nieuw uiterlijk zal krijgen, zoals veel bronnen beweren. Ook met de mogelijke komst van een nieuwe iPhone, een budget-variant van de iPhone, een nieuwe iPad en een nieuwe iPad mini kan Apple weer een inhaalslag maken.

Overigens, Windows heeft op de smartphonemarkt slechts 3% in handen. In de afgelopen drie maanden wisten ze wel de piek van 5,6% te halen, maar dat is later blijven steken op 3%. Apple blijft nog steeds de meest populaire smartphonefabrikant. Samsung staat op de tweede plaats, terwijl het marktaandeel van HTC het snelst daalde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in