Hands-on nieuwe Google Maps

Onlangs kondigde zoekgigant Google aan dat er een compleet vernieuwde Google Maps naar de desktop zou gaan worden gebracht. Om mensen alvast te laten zien wat er allemaal veranderd is, besloten ze de dienst alvast online te zetten. Mensen die op een special knop klikken, kunnen een uitnodiging krijgen om de nieuwe Google Maps uit te proberen. Ook ik wilde dit graag en vertel over mijn eerste bevindingen.

Google Maps is al jaren vrijwel hetzelfde, vooral qua interface. Maar Google wilde de kaartendienst toch echt eens een keer flink veranderen. En dat hebben ze zeker weten gedaan met de nieuwe Maps-pagina.

Als je de nieuwe Google Maps voor het eerst gebruikt, valt gelijk op dat vrijwel het hele scherm gebruikt wordt, in tegenstelling tot voorheen, waarbij de linkerkant altijd voor het invoeren van zoekinformatie was. Ook was de zoekbalk bovenaan aanwezig. Er was dus duidelijk minder ruimte. Het blijft weliswaar alsnog veel, maar ditmaal wilde Google het hele scherm optimaal benutten.

New Google Maps in the Netherlands

Er wordt gebruik gemaakt van kaartjes met informatie. Die geven suggesties weer voor bijvoorbeeld restaurants in een bepaalde plaats en kunnen ook foto’s weergeven van de betreffende locatie.

New Google Maps Restaurants suggestions

Het is mogelijk om te navigeren binnen Google Maps, om zo de beste routeplanning te bepalen. Er worden zelfs direct alternatieven voor rijden met de auto genoemd, zonder dat men dit zelf hoeft in te voeren. Dit gebeurt dankzij de integratie met informatie over het openbaar vervoer.

New Google Maps Public Transportation integration

En herinner je je Streetview? Dit geeft gebruikers de optie om letterlijk oog in oog te staan met het straatbeeld. Voorheen moest je altijd een oranje poppetje naar de desgewenste locatie slepen, maar nu kun je Streetview activeren door na het ingeven van een locatie op ‘Street View’ te klikken. Het werkt ook wanneer je op een willekeurige plek klikt. Je kunt dan op Street View klikken, waarna Streetview voor die plek geopend wordt.

New Google Maps Street View
Al met al is de nieuwe Google Maps er flink op vooruit gegaan. Het ziet er veel netter en toegankelijker uit dan bij de voorgaande versies ervan. Je hoeft minder te doen om bepaalde informatie zichtbaar te krijgen, zoals alternatieve manieren om te reizen.
De nieuwe versie van Google Maps komt zeer waarschijnlijk binnenkort voor iedere online. Kun je niet wachten? Vraag dan om een uitnodiging. Het kost niets!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in