iPod touch ruim 100 miljoen keer verkocht

Apple-CEO Tim Cook maakte gisteren tijdens de D11 Conference bekend dat er al ruim 17 miljoen exemplaren van de Apple TV verkocht waren. Maar het bedrijf heeft vandaag ook weer wat bekend gemaakt: de iPod touch is inmiddels al meer dan 100 miljoen keer verkocht.

De iPod touch, welke in 2007 geïntroduceerd werd, is tot nu toe al 100 miljoen keer verkocht. Dat is opmerkelijk, aangezien het apparaatje lang niet zo gewild is dan de iPhone en iPad. Echter verbleekt het aantal verkochte Apple TV’s hier wel weer bij.

Toevallig bracht Apple vandaag een budget variant van de iPod touch van de vijfde generatie uit, die geen Loop heeft en ook geen iSight-camera achterop. De FaceTime-camera zit er nog wel, maar daarmee kun je geen professionele foto’s of video’s maken. De camera is namelijk slechts 1,2 megapixels en je kunt video’s maken in 720p HD-kwaliteit. Het apparaatje kost €239 en heeft een opslagruimte van 16 GB.
De iPod touch wordt gezien als een iPhone zonder telefoonfunctie en mobiel internet. Hierdoor kost het apparaat veel minder dan een iPhone, terwijl je toch een kwalitatief hoogstaande MP3-speler krijgt. Als je de huidige iPod touch zou willen vergelijken met een iPhone, dan zou hij qua specs tussen de iPhone 4S en iPhone 5 in komen. De processor is hetzelfde als die van de iPhone 4S (dual-core A5), maar de schermgrootte is weer hetzelfde als bij de iPhone 5. Ook kun je videobeelden tot 720p HD met de camera voor, terwijl je bij de iPhone 4S een VGA-camera aan dezelfde kant hebt. En zo kun je maar blijven doorgaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in