Review: Cochlear Baha Support-app

Sinds kort geleden heb ik na maanden wachten dan toch eindelijk mijn Cochlear Baha BP110 geluidsprocessor. Deze werkt overigens top! Binnenkort ook daar een review van. Maar voor nu eentje van de applicatie die de fabrikant heeft ontwikkeld voor iOS: Cochlear Baha Support.

Mensen die een Baha hebben, zouden het liefst altijd een handleiding van het apparaatje bij zich willen hebben. Maar de normale handleidingen zijn veel te groot en onhandig. Daarom ontwikkelde Cochlear een applicatie hiervoor. Deze is bedoeld voor gebruikers van een Baha BP100 of BP110 Power. Beide apparaten verschillen bijna niet van elkaar, maar de BP110 is wel degelijk groter en krachtiger. De software is gewoone exact hetzelfde, evenals de indeling van de knoppen aan de bovenkant.

Wanneer je de app voor het eerst opstart, zal je worden gevraagd over welke Baha je beschikt. Je kunt daarbij kiezen tussen ‘Cochlear™ Baha® 3 Sound Processor (BP100)’ en ‘Cochlear™ Baha® 3 Power Sounds Processor (BP110 Power)’. Daarna zal worden gevraagd welke taal je wilt gebruiken. Nederlands zit er uiteraard ook tussen. De instellingen kunnen later worden teruggehaald door op het instellingen-icoontje rechtsboven te tikken en dan te kiezen voor ‘Geluidsprocessor en taal wijzen’.
Omdat bij bepaalde informatie een filmpje is inbegrepen en je natuurlijk niet overal internet zal hebben, kun je er vooraf voor kiezen alle filmpjes te downloaden. Ze worden dan dus opgeslagen, zodat je ze altijd, wanneer je maar wilt kunt bekijken. De screenshot hieronder toont een moment op het filmpje over hoe je de Baha op het abutment vastzet. Het filmpje toont weliswaar een Baha BP100, maar de methode is exact hetzelfde als bij de BP110 Power.
Tevens een kort filmpje met de basishandelingen:

Het is een mooie en zeer handige applicatie voor als je onderweg bent, dat valt niet te ontkennen. Ben je dus een Baha-gebruiker, schroom dan niet om de app eens te downloaden. Hij is immers gratis!
Downloaden: Cochlear Baha Support (gratis, universeel, iOS 4.3; iPhone 5-geoptimaliseerd)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in