Apple stelt iOS 7 bèta 2 beschikbaar

Het is er al sinds gisteren, maar door problemen vandaag een artikel: de tweede bèta van iOS 7. Dat was overigens te verwachten, aangezien Apple meestal iedere twee weken een nieuwe bèta uitbrengt. Er zijn weer heel wat nieuwe functies gevonden en de algehele stabiliteit is duidelijk verbeterd. En dat laatste kan ik uit ervaring zeggen!

In de tweede bèta van iOS 7 zijn veel verbeteringen gevonden. Zowel grote als kleine. Hieronder worden er een aantal opgesomd.

Allereerst is de Voice Memos-applicatie terug, waarmee je geluid op kunt nemen. In voorgaande iOS-versies was de app al te vinden, maar de eerste bèta van iOS 7 liet er niets van zien. De app is dus weer helemaal terug. Uiteraard met de nodige uiterlijke veranderingen; een plat en minimalistisch design. De functionaliteit is echter hetzelfde gebleven.
Ook de Berichten-app heeft aanpassingen gekregen. Zo kun je nu naar links slepen om de tijdnotatie te zien van berichten. Ook worden er nu avatars gebruikt bij contactpersonen, de ‘Verstuur’-tekstknop is nu dikgedrukt en er worden zelfs nicknames gebruikt indien deze ingesteld zijn.
Ook Siri heeft de nodige veranderingen ondergaan. Zo kun je vanaf nu aangeven of je een mannelijke of vrouwelijke stem wilt. Deze optie is beschikbaar in Engels (VS), Engels (Canada), Frans, Duits (Duitsland) en Duits (Zwitserland). Daarnaast start en presteert Siri nu vloeiender.
Apple heeft daarnaast ook de Herinneringen-app licht aangepast aan het design en voegde een nieuw klok-icoontje toe naast de zoekbalk. De weer-app heeft ook nog een nieuw knopje gekregen om de lijstweergave voor landen weer te geven.
En wellicht de grootste verandering is dat iOS 7 bèta nu ook voor de iPad beschikbaar is. De eerste versie was nog niet compatibel met de tablets van Apple, omdat hier nog het één en het ander aan gedaan moest worden. Maar nu is hij er dan toch eindelijk na twee weken wachten.
Het lockscreen en Control Center hebben ook aanpassingen gekregen: de muziekknoppen zijn licht gewijzigd, evenals het klokicoon in Control Center.
Bovengenoemde vernieuwingen zijn slechts een paar van de ruim dertig. Benieuwd naar wat de overige zijn?

Let op! Dutch Tech Blog is niet aansprakelijk voor problemen met beta’s. Het is dan ook niet toegestaan om deze uit te wisselen met anderen. Beta’s kunnen problemen met zich meebrengen, waaronder traagheid of zelfs crashende toestellen. Wees je bewust van de risico’s. Indien je geen ontwikkelaar bent, maar wel graag iOS 7 wilt, wacht dan gewoon af tot de herfst. De update komt dan officiëel uit, waardoor hij gemakkelijk via iTunes of OTA (Over-the-air) gedownload kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in