Nieuw iCloud-wolkje bij aangeschafte apps in App Store

Apple heeft een lichte wijziging gedaan in de App Store waarbij vanaf heden een iCloud-wolkje zichtbaar is bij alle applicaties die je eerder aangeschaft hebt, maar nog niet gedownload hebt op bijvoorbeeld een nieuw iOS-apparaat. Voorheen was het al wel op het pagina met het overzicht van je aangeschafte apps, welke te vinden is in het tabblad Updates. Ook was het tekentje al zichtbaar wanneer je zocht naar een apps via de andere tabbladen, maar nog niet op de pagina van de apps zelf. Het wolkje vervangt de tekst ‘INSTALLEER’.

Het wolkje is het ‘logo’ waarmee Apple’s clouddienst iCloud kan worden herkend. Dankzij iCloud worden al je aankopen opgeslagen waardoor je deze altijd opnieuw kunt downloaden. De feature was overigens al eerder te gebruiken, zelfs voordat iOS 5 uitgebracht werd, welke voor het eerst met iCloud kwam.

Er zijn drie dingen die kunnen verschijnen op de plek waar het wolkje staat:
  • GRATIS of de prijs (bijvoorbeeld €0,89) wanneer je een app nog niet eerder had aangeschaft
  • Een iCloud-wolkje wanneer je een app al eerder hebt aangeschaft
  • OPEN wanneer je een app al op je iOS-apparaat hebt staan
In iTunes op de Mac en pc is het wolkje niet zichtbaar, maar kun je de tekst ‘DOWNLOAD’ vinden. Dat wijkt dus zelfs nog af van de tekst die hiervoor in de App Store op iOS gevonden kon worden (‘INSTALLEER’).
De applicatie die je in de afbeeldingen ziet, Pages, is onderdeel van het pakket iWork en kan hier worden aangeschaft voor €8,99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in