Nieuwe dreiging FakeAV gericht op Android-apparaten

Symantec heeft een van de allereerste ransomware dreigingen gericht op mobiele apparaten waargenomen. Een nieuwe vorm van FakeAV is specifiek gericht op Android-apparaten. De telefoons van slachtoffers blijven vergrendeld totdat een betaling van losgeld wordt gedaan. Lees voor meer informatie de volgende blog en bekijk de video: http://www.symantec.com/connect/blogs/fakeav-holds-android-phones-ransom.

FakeAV en Ransomware komen al jaren voor op computers en zijn voornamelijk een winstgevende vorm van oplichting voor malware-makers. Zij hopen duidelijk dit succes nu te herhalen op mobiele apparaten. De dreiging is door Symantec als Android.Fakedefender gedetecteerd.
FakeAV software is een vorm van oplichting die malware gebruikt om opzettelijk een vals alarm over de beveiliging van een apparaat te geven. Hierdoor wordt geprobeerd de gebruiker ervan te overtuigen om een volledige versie van de software te kopen om niet-bestaande virussen te verwijderen.

2 REACTIES

  1. Ik kreeg vandaag voor het eerst een melding dat er een virus is gesignalleerd op mijn tablet. Kon een abonnement nemen voor 5 euro per week. Doe ik dus mooi niet. Ten eerrste ik heb helemaal geen virus en het kan me niet boeien. 5 euro, dat dus nooit.

    • Miek, je gebruikt nu eigenlijk dubbele ontkenning; je zegt dat je melding kreeg dat je een virus zou hebben, terwijl je later beweert geen virus te hebben. Maar die zogenaamde melding is in feite een virus (eigenlijk spam, maar dat valt onder virussen). Anyway, goed dat je er niet op gereageerd hebt. Afzender in dit soort gevallen altijd direct blokkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in