WWDC 2013 keynote livestream beschikbaar

Waar Apple er vorig jaar voor koos het niet te doen, besloten ze het dit jaar wél te doen. Ik heb het hier over een livestream voor het WWDC (Worldwide Developers Conference) 2013. De laatste keer dat Apple een livestream beschikbaar stelde, was bij het Media Event afgelopen oktober 2012.


Het is opmerkelijk dat Apple dit keer er toch weer voor gekozen heeft een livestream aan te bieden, zeker als je bedenkt dat dit vorig jaar niet het geval was. Toen zaten we achter de computer of op de smartphone Twitter constant te refreshen en keken we naar livestreams van bijvoorbeeld One More Thing. Leuk, maar natuurlijk wil je zelf de sfeer een beetje proeven, niet?

Dit kan dus dankzij de livestream, aangeboden door Apple zelf. Maar hoe zorg ik dat ik mee kan kijken? Wat heb ik nodig? Simpel, kijken kan via een Apple TV van de tweede of derde generatie óf via Apple’s website. Vereisten voor dit laatste zijn dat je minimaal Safari 4 nodig hebt op Mac OSX 10.6 of later of Safari op iOS 4.2 of later. Bij de Apple TV heb je iOS 5.0.2 of hoger nodig.
Kijk je vanaf je Apple TV, controleer dan nu alvast of de app er wel bij staat. Het blijkt namelijk bij veel mensen te zijn dat een ‘harde herstart’ nodig is, terwijl sommigen de app al te zien krijgen wanneer de Apple TV uit de slaapstand wordt gehaald. Dat was bij mij het geval, althans.
De keynote gaat van start om 19:00 (Nederlandse tijd), maar de stream zal al zeker tien minuten van tevoren toegankelijk zijn. Uiteraard laat ik dit gelijk weten.
Er worden vanavond verschillende aankondigingen verwacht. Wat al vast staat, is dat we iOS 7, OSX 10.9 en nieuwe Mac’s te zien krijgen. Al is dat laatste nog niet 100% zeker, dan kunnen we er wel van uitgaan dat er een grote kans is. Voor iOS 7 zou een enorme redesign gepland staan naar verluidt. Laten we dus hopen dat Apple goed naar ons geluisterd heeft en met spectaculaire features komt.
Het wil niet zeggen dat beide software-updates gelijk beschikbaar zullen zijn, helaas. Sterker nog, nieuwe major iOS-updates komen meestal pas máánden na aankondiging uit voor het publiek. Het kan echter zijn dat iOS 7 toch binnenkort uitgebracht wordt, terwijl er vanavond een GM (Golden Master) beschikbaar komt voor ontwikkelaars. Nieuwe OSX-versies verschijnen vaak al de maand erop, in juli dus.
Mocht het toch lang duren voor iOS 7 beschikbaar is, dan probeert Dutch Tech ervoor te zorgen dat er een ontwikkelaarsversie op de iPod touch 5G staat. Ik regel dan zo veel mogelijk informatie over de nieuwe versie, samen met een scala aan screens en misschien ook video’s. Maar het kan ook zijn dat Apple het dit keer beter geregeld heeft, wat betreft het gebruik van bèta’s op apparaten van mensen die niet geregistreerd staan als ontwikkelaar bij Apple, waardoor ik geen gebruik kan maken van iOS 7.
Livestream: Apple Events – WWDC 2013 Keynote (Engels)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in