iOS 7 uitgelicht: compleet vernieuwde kompas met waterpas

iOS 7 is inmiddels al bijna twee maanden als beta voor ontwikkelaars verkrijgbaar en we zijn zelfs al bij de vierde beta. Omdat ik tot gisteren alleen mijn iPod touch gebruikte als testapparaat voor iOS 7, kon ik twee apps niet uittesten: de telefoon-app en de kompas-app. Dit laatste ga ik in dit artikel bespreken.

Het kompas zit er al sinds de iPhone 3GS in en biedt gebruikers de mogelijkheid hun weg terug te vinden. Dit werkt vanwege een magneetje dat aan de binnenkant van de iPhone zit. Maar Apple heeft er met iOS 7 nog een schepje bovenop gedaan.

Allereerst het design. Tot voorheen had je altijd zo’n klassiek uiterlijk dat je het idee gaf dat het een ouderwets scheepskompas is. Maar dat past natuurlijk niet bij iOS 7, welke een heel plat uiterlijk heeft. 
In de screenshot hieronder zie je het kompas. Bovenaan vanzelfsprekend het kompas, daaronder het exacte aantal graden en daar rechts van de locatie. Hieronder staan ook nog de lengte- en breedtegraden (weggehaald i.v.m. privacy).

Nieuw is de waterpasfunctie in de applicatie, waarmee je eenvoudig kunt zien of een object recht is. Je ziet hieronder twee verschillende manieren om dit te meten; op de linkerafbeelding wordt gemeten vanuit een verticale hoek (dus de iPhone staat rechtop) en op de rechterafbeelding wanneer hij plat op de grond ligt. Als je iPhone rechtopstaat en het is helemaal kaarsrecht, dan wordt het scherm (grotendeels) groen. Ligt je iPhone op een plat vlak en deze is recht, dan overlappen de twee witte bollen elkaar.

De waterpas kun je activeren door vanuit het scherm met het kompas naar links te slepen.
Ook nieuw is de manier waarop je het kompas kalibreert. Voorheen moest je altijd een 8-vorm maken met je iPhone, maar in het openbaar ziet dat er natuurlijk vreemd uit. Apple heeft een nieuwe methode geïmplementeerd waarbij je je iPhone moet draaien om een cirkel te vullen.
Kortom, meer uit je kompas halen. Het leuke is dat bepaalde applicaties die dergelijke mogelijkheden bieden nu overbodig zijn.
Een uitgelicht over de vernieuwde telefoon-app volgt zeer binnenkort.

Meer informatie: iOS 7 (Preview) – Dutch Tech – iOS 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in