iOS-tip: Do Not Disturb-functie inschakelen

Iedereen kent die momenten wel, dat je even niet gestoord wil worden. Of dat je in elk geval ’s avonds tot ’s morgens vroeg geen meldingen wilt ontvangen. Toen Apple vorig jaar iOS 6 aankondigde, dachten zij precies hetzelfde: dit moet toch eens een keer opgelost zijn. Daarom kwamen zij met een nieuwe functie: ‘Do Not Disturb’. In het Nederlands ook wel ‘Niet storen’ genoemd.

Niet storen is een simpele optie die voorkomt dat je iPhone, iPad of iPod touch oplicht en/of trilt bij een melding. Toch blijven de meldingen wel komen. Het verschil is dat je er geen last meer van zult hebben.
Tip van toepassing op:
Alle apparaten met iOS 6 tot en met iOS 6.1.4 (voor iOS 7 zijn net iets andere handelingen vereist en kan de functie op een andere manier handmatig ingeschakeld worden)
Je schakelt Niet storen in door naar de Instellingen-app te gaan en ‘Niet storen’ in te schakelen. Zo simpel is het! Maar wat nou als je tussen bepaalde uren niet gestoord wilt worden? Daar is ook een oplossing voor. Wanneer je onder de ‘Niet storen’-optie op ‘Berichtgeving’ tikt en dan op die pagina ‘Niet storen’ kiest krijg je geavanceerdere opties.
Schakel ‘Gepland’ in om bepaalde tijden aan te duiden. Daaronder tik je op de knop met daarin ‘Van … Tot …’ (ook wel ‘Stille uren’ genoemd als je op die pagina komt) om de tijden te kiezen. Je kunt hier ieder uur en zelfs specifieke minuten kiezen. Wanneer je klaar bent, tik je linksboven op ‘Niet storen’ om terug te gaan.
Maar wat nou als je wel van je favoriete of andere groep contacten meldingen wilt blijven ontvangen, bijvoorbeeld van je familie? Tik gewoon op ‘Sta oproepen toe van’ en kies de desgewenste groep personen waar je nog wel meldingen van wilt ontvangen. Je kunt ook besluiten belangrijke meldingen toch te tonen, door de optie ‘Herhaalde oproepen’ in te schakelen. Wanneer iemand dan bijvoorbeeld een tweede keer belt, zal je iOS-toestel toch oplichten en eventueel trillen of geluid maken.
Niet storen is een geweldige functie voor degene die niet op die irritante meldingen zit te wachten op bepaalde momenten. Met iOS 7 wordt het zelfs makkelijker om de optie aan te zetten.
Hieronder zie je, op volgorde van uitleg screenshots van de handelingen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in