iPhone 4 met iOS 7

Onlangs vertelde ik over de performance van iOS 7 op de iPhone 4, omdat veel mensen twijfelden of het nog wel soepel werkt. Maar ik kon niets meer aanleveren dan slechts een filmpje. Een eigen review zou pas in de zomer komen. Toch wilde ik heel graag eens een poging wagen door de vierde beta van Apple’s nieuwste aankomende iOS-versie op mijn iPhone 4 te zetten. Een korte hands-on review.

De iPhone 4 is inmiddels al drie jaar oud en er zijn weer een aantal nieuwe iPhones op de markt: de iPhone 4S en iPhone 5. In september kunnen we waarschijnlijk nog eens een nieuwe iPhone verwachten. En ondanks dat iPhone 4 de laagst iOS 7-ondersteunde iPhone is kan ik bevestigen dat hij tot nu toe vrij soepel draait.
Daarbij, het is bekend dat iedere beta die net geïnstalleerd is even minder snel is. Pas wanneer je hem een dag hebt gebruikt kun je verwachten dat hij soepeler is. Wat mij opvalt, is dat de iPhone 4 alleen hapert als je van de ene naar de andere pagina gaat op het thuisscherm en als je vanuit het multitaskingscherm teruggaat naar het thuisscherm. Voor de rest lijkt alles prima te werken. Ondanks de paar apps die zo nu en dan crashen en pas bij een tweede of derde poging werken. Maar dat is een kwestie van het uitbrengen van een update door de desbetreffende ontwikkelaar. Daar kan Apple niks aan doen.
In het begin ging het een beetje vaag, omdat er constant dezelfde meldingen bleven komen; dat mijn iPod touch als vertrouwd apparaat is toegevoegd (drie keer maar liefst!), dat Passbook wilde weten of hij toegang mag hebben tot locatievoorzieningen terwijl ik de app niet eens geopend had en ga maar door.
In de twee screenshots hieronder zie je de benchmark score van iOS 7 beta 4 op de iPhone 4 (links) en de iPod touch van de vijfde generatie (rechts):
 
Merk trouwens op dat de navigatiebalk het iOS 6-interface heeft
Het resultaat van de iPhone 4 ligt twee punten hoger dan met iOS 6.1.3, al moet ik daar wel aan toevoegen dat die op 22 juni gedaan is. Dat scheelt natuurlijk ook al.
Toch moet ik nu benadrukken dat het nog steeds een beta is. Er worden naar verluidt nog twee beta’s uitgebracht, waarna tot slot een Golden Master (GM) volgt, ook wel een ‘final release’ voor ontwikkelaars genoemd. Dus eigenlijk de ontwikkelaarsversie van de uiteindelijke release die dan waarschijnlijk binnen twee weken volgt.
Al met al lijkt iOS 7 gewoon een prima update voor de iPhone 4, zeker als je bedenkt dat overige haperingen met de komende twee beta’s en natuurlijk de GM wel opgelost zullen zijn. iOS 6 op de iPhone 3GS was immers ook de laatste ‘major’-update, maar die bleek wel sneller dan iOS 5. Wellicht dat Apple dit met iOS 7 op de iPhone 4 net zo gaat doen?
Er volgt later deze week nog een kort review van de nieuwe Telefoon-app en de Kompas-app, aangezien de iPod touch geen van deze apps ondersteunt. Daardoor heb ik die ook niet onder de loep kunnen nemen.
Meer informatie: Dutch Tech – iOS 7
Dutch Tech – iOS 7 Preview (iPod touch van de vijfde generatie)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in