Q3 FY13 kwartaalcijfers Apple

Apple heeft vanavond de cijfers voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2013 bekendgemaakt. In de afgelopen drie maanden verkocht het elektronicaconcern 31,2 miljoen iPhones, 14,6 miljoen iPads en 3,8 miljoen Macs. Opmerkelijk is dat de iPhone nog nooit zo vaak over de toonbank is gegaan in juni. En hoewel de winst nu lager ligt, is er wel een hogere omzet geboekt dan voorspeld was.

Apple maakte bekend dat er een omzet van $35,3 miljard en een nettowinst van $6,9 miljard, $7,47 per aandeel gemaakt is. Een jaar geleden werd $35 miljard omzet en $8,8 miljard winst geboekt.

En voor een junikwartaal heeft Apple nog nooit zoveel iPhones verkocht. Vorig jaar werden er in dezelfde maanden 26 miljoen stuks verkocht.
De exacte cijfers zijn als volgt (tussen haakjes toont de resultaten van het vorige kwartaal):

iPhone – 31,241 miljoen stuks (Q2 FY13: 37,430 miljoen stuks)

iPad – 14,617 miljoen stuks (Q2 FY13: 19,477 miljoen stuks)
iPod – 4,569 miljoen stuks (Q2 FY13: 5,633 miljoen stuks)
Mac – 3,754 miljoen stuks (Q2 FY13: 3,952 miljoen stuks)
Het lijkt er, ondanks de dalende aandeelprijs toch op neer te komen dat Apple het weer goed gedaan heeft de afgelopen drie maanden. Met iOS 7 en OSX Mavericks op de lijst kunnen we volgend kwartaal dergelijke of zelfs betere cijfers verwachten. Beide nieuwe versies van de besturingssystemen iOS en Mac OSX worden naar verwachting in september uitgerold.

Apple-CEO Tim Cook:

“We are especially proud of our record June quarter iPhone sales of over 31 million and the strong growth in revenue from iTunes, Software and Services. We are really excited about the upcoming releases of iOS 7 and OS X Mavericks, and we are laser-focused and working hard on some amazing new products that we will introduce in the fall and across 2014.”

Vertaling naar Nederlands:

“We zijn vooral trots op onze record van het junikwartaal waar de iPhone meer dan 31 miljoen keer verkocht is en de sterke inkomstengroei van iTunes, software en services. We zijn enorm opgewonden over de komende releases van iOS 7 en OS X Mavericks, en we werken erg hard aan wat geweldige nieuwe producten die we dit najaar en in 2014 gaan aankondigen.”

 

Op dit moment is er nog een conference call bezig. Mocht er nog interessante informatie naar buiten komen, dan houden we je daarvan op de hoogte. Houdt daarvoor de blog in de gaten!

Voor meer informatie over iOS 7 zie onze preview.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in