maandag 1 juli 2013

What’s Hot – apps voor auto liefhebbers

Meer dan 1 miljard iPhone en iPod touch applicaties zijn gedownload sinds de Apple App Store opende op 11 juli 2008 . Het duurde niet lang voordat de auto-industrie ging beseffen dat het productinformatie rechtsreeks in de handen van de consumenten kon krijgen wanneer er een gelikte app. zou worden gemaakt. Je vindt een bijna eindeloze selectie aan applicaties die je prestaties van de auto kunnen bijhouden, verslagen kunnen draaien van je dagelijkse gebruik en zelfs je kunnen duidelijk maken welke auto onderdelen bij een bepaald kenteken hoort.

Hieronder een aantal geselecteerde iOS apps voor als je vaak onderweg bent onderweg bent:

Dynolicious

Stel je voor een rollenbank in de palm van je handen? Met Dynolicous kan je de 0 tot 100kmpu acceleratie, de paardenkracht, G-krachten en meer berekenen. Maar hoe kan een iPhone nou resultaten krijgen die gelijk zjn aan dure tests die je bij de garage moet doen? Door de ingebouwde accelerometer. Je kunt tevens resultaten van verschillende tests bewaren en terug kijken. Nee het is natuurlijk niet gelijk aan een professionele test door een monteur, maar het komt wel in de buurt.


Drash

Wel zo handig om te weten als je onderweg bent…of het gaat regenen. Buienrader is zó pc, dat doe je niet op je iPhone. Bovendien wil je niet weten wat het weer is in de Benelux, maar waar jij nu bent. Drash doet dit. Deze minimalistische app toont je hoeveel kans er is op neerslag voor je huidige locatie. Standaard voor het komende halfuur, maar dat kun je opvoeren tot twee uur. Het percentage geeft aan of je een paraplu nodig hebt. Het wolkje ernaast is voor hoeveel regen er aankomt.


Waze

Het kan zijn dat je dit laatst in het nieuws hebt gezien, want Google heeft dit bedrijf met hun gelijknamige app gekocht voor meer dan 1 miljard dollar op 11 juni. Het is een gratis (Engels gesproken) navigatie applicatie, met een leuke bijkomstigheid. Waar je bij andere grote namen als TomTom moet betalen voor extra mappen en updates,  zijn het bij Waze de gebruikers zelf, jij dus ook, die het programma up-to-date houden. Je kan alles doorgeven en het wordt real-time aangepast. Van files, wegwerkzaamheden, flitscontroles, ongevallen en nieuwe wegen.Real Racing 3

Real Racing is momenteel een van de grootste, meest feature-rijke, en diepste racing games momenteel beschikbaar op de iOS. Ze zijn er nog niet echt, maar deze auto game komt het best in de buurt van een race-simulator zoals we die kennen van de grote jongens zoals Forza en GT. Er zijn meer dan 40 auto’s te unlocken , een ruime keus van de Europese bmw onderdelen tot aan de Amerikaanse Dodge. Je per auto nog alles kunt upgraden,  over tientallen banen scheuren en dit ook tegen je vrienden. Een klein puntje is wel het feit dat een auto kopen relatief veel duurder is dan het vervangen van onderdelen. En nee…je moet dit niet spelen achter het stuur zelf zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten