Windows-tip: taal veranderen

Wie de preview van Windows 8.1 heeft willen proberen te downloaden zal vast en zeker de foutmelding hebben gezien. Ofwel, je komt geen stap verder met het installatieproces. Hoe komt dat nou eigenlijk? Er zijn twee redenen voor. De belangrijkste is dat de systeemtaal niet één van de door de preview ondersteunde talen is. Maar hoe los je dit nou het makkelijkst op? Vandaag leg ik uit hoe je zo moeiteloos mogelijk Engels als tweede taal kunt instellen, zodat je later met een klik kunt switchen.

Allereerst ga je naar het configuratiescherm. In Windows 8 doe je dat door de Charms-balk te openen, klik op ‘Instellingen’ en dan op ‘Configuratiescherm’. Maar het kan ook door linksonder met je rechtermuisknop te klikken of door in ‘Start’ op ‘Configuratiescherm’ te klikken. Dit laatste is in elk geval van toepassing op oudere Windows-versies.
Klik bij ‘Klok, taal en land/regio’ op ‘Een taal toevoegen’ (zorg dat de weergave ‘Categorie’ ingeschakeld is). Kies dan ‘Een taal toevoegen’, zoek naar de ‘E’ en dan daar weer ‘English’/’Engels’. Dubbelklik hierop. Doe hetzelfde bij de stap erna, waarbij je het beste voor ‘Engels (Verenigd Koninkrijk)’ of ‘Engels (Verenigde Staten)’ kunt kiezen. Wanneer je de taal hebt gekozen, klik dan rechts van die taal op ‘Opties’ en dan ‘Taalpakket downloaden en installeren’. Klik op ‘Ja’ in het waarschuwingsvenster die dan volgt en laat het installatieprogramma het taalpakket downloaden en installeren. Eenmaal geïnstalleerd klik je uiteraard op ‘Sluiten’.
Kies daarna weer voor ‘Opties’ bij die taal en klik op ‘Instellen als primaire taal’ en je bent klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in