donderdag 8 augustus 2013

Drie onmisbare nieuwe reisapps voor op vakantie

Anno 2013 gaat niemand meer op vakantie zonder iPad, iPhone of Android toestel. Reisorganisaties spelen hier slim op in en ontwikkelen de ene na de andere app om de vakantiebeleving nog beter te maken. Dit zijn de drie beste, nieuwe reisapps van dit moment. 

Postagram
Een ansichtkaartje versturen is niet langer cliché met de Postagram app. Met deze gratis app kun je iemand verrassen met een one-of-a kind gepersonaliseerde postkaart die je zelf kunt maken van je eigen reisfoto’s. Postagram drukt je kaart af en verstuurt ‘m ouderwets via de post. Een postkaart versturen kost 1,99 dollar buiten de V.S. en 0,99 dollar binnen de V.S. De app is gratis te downloaden voor iPad, iPhone en Anroid in de App Store en Google Play.
Gaia GPS
Deze apps geeft je vakantie een hele nieuwe dementie. Met topo-kaarten van heel de wereld op zak is het makkelijk om onbegane paden te verkennen. Bang zijn om de weg kwijt te raken hoeft niet meer, want Gaia GPS houdt je wandelroute bij. Er is geen GPS of internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken, omdat je de kaarten op voorhand kunt downloaden. Ideaal voor wandelaars en avonturiers die op eigen houtje meer van de omgeving willen zien. Gaia GPS (beta) is voor €7,75 te downloaden voor Android en voor €17,99 voor iPhone en iPad.


Corendon
Reisorganisatie Corendon heeft een handige alles-in-een app gelanceerd voor iPhone en Android. Met de app kunnen reizigers hun reis plannen en boeken, en op reis kan de app gebruikt worden als (audio) woordenboek. Ben je op vakantie in Griekenland en weet je niet hoe je in het Grieks om de rekening moet vragen? Open dan de app om de juiste zin op te zoeken en te beluisteren. Ook handig is de ‘fotokluis’. Hierin kun je eenvoudig kopieën van belangrijke documenten opslaan. De Corendon app is gratis te downloaden voor iPhone, iPad en Android.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten