iOS 7 beta 6 uitgebracht aan ontwikkelaars

Het mag dan wel bijna vier uur ’s nachts zijn in Nederland, in de Verenigde Staten is het op dit moment nog middag. Voor Apple is dat blijkbaar reden genoeg om de zesde, en waarschijnlijk laatste beta van iOS 7 uit te brengen naar ontwikkelaars.

iOS 7 beta 6, die slechts minder dan 15 MB groot is brengt volgens de release notes verbeteringen met zich mee en problemen zouden moeten zijn verholpen. Maar dit staat bij iedere nieuwe beta aangegeven, dus in feite kan het anders liggen.
Zoals ik zelf al gehoopt had, is de performance op de iPhone 4 iets verbeterd en lijken de animaties wat vloeiender op sommige punten, al kan het eigenlijk beter. En hoewel het nog steeds in beta is, lijkt de kans klein dat het nog beter op wordt. Er komt zeer binnenkort een Golden Master (GM), maar meestal brengt die niet veel vernieuwends met zich mee. Behalve speciale features die nog tijdens het volgende evenement aangekondigd zullen worden. Bij iOS 6 was dat bijvoorbeeld de mogelijkheid om panorama’s te maken op de iPhone 4S. De overige toestellen die het kregen waren nieuw, dus de 4S was het enige toestel dat daadwerkelijk iets vernieuwends kreeg bij de GM.
Er is echter een zeer kleine kans dat er nog een zevende beta komt, aangezien de GM pas op 5 september wordt verwacht naar verluidt. En als we nog eerdere geruchten mogen geloven zal dat zelfs pas op 10 september zijn.
Terugkomend op wat de zesde beta van iOS 7 met zich meebrengt: volgens de release notes op het ontwikkelaarsportal is er een fix voor een probleem met iTunes in the Cloud.
Op Twitter lieten mensen weten dat de batterij letterlijk als een speer omlaag gaat en dat heb ik zelf ook op mijn iPod touch ervaren. Op de iPhone 4 lijkt het probleem zich niet voor te doen.
Het is overigens uniek dat Apple rond dit tijdstip nog met een nieuwe beta komt. En niet alleen dat, maar ook de datum; in eerste instantie verwachtte men dat de laatste beta komende maandag zou komen, maar het technologieconcern besloot dus anders. De kans is niet zo heel groot dat er nog een beta komt, maar misschien ook wel. En anders kan het zijn dat Apple eventuele overige bugs en andere problemen alsnog oplost in de Golden Master.
Downloaden van iOS 7 beta 6 kan OTA (over-the-air) op iedere apparaat met iOS 7 beta 5 (let op met oudere beta’s!) door naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Software-update’ te gaan. Zodra hij de update gevonden heeft, tik je op ‘Download en installeer’.
Meer informatie: Dutch Tech – iOS 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in