iOS 7 uitgelicht: nieuwe interface en functies voor Telefoon en Berichten

Het is inmiddels bijna twee maanden geleden dat Apple iOS 7 aankondigde met een compleet vernieuwd design en functies waar iedereen iets aan heeft. Iedere applicatie is helemaal omgegooid en opnieuw ontwikkeld. Ook de standaard telefoon-applicatie en de berichten-app mogen daarbij niet ontbreken.
Apple heeft het principe van de telefoon-app gelaten zoals het is, maar veranderde wel het interface en er zijn nieuwe functies te vinden.
Om te beginnen het belangrijkste van allemaal: het menu waar je telefoonnummers in kunt voeren. Die ziet er nu als volgt uit:
Wat meteen opvalt, is het witte design. Sommigen zijn er weliswaar niet fan van, omdat het best fel is. Maar dat laat de applicatie juist zo ‘schoon’ ogen. De randen van de nummertoetsen tonen daarnaast iets opmerkelijks: het achtergrondje die op het thuisscherm gebruikt wordt, zoals je in de afbeelding ernaast ziet. Dit is het zogenaamde ‘blurried layers’-effect. Dit is op de iPhone 4 niet zo uitgebreid als op de andere toestellen met iOS 7, maar laat toch zien hoe mooi zoiets simpel eruit kan zien.
Dan het scherm die gebruikt wordt wanneer je met iemand aan het bellen bent. Ook die is helemaal anders. Zelfs de animaties zijn veranderd. In de screen hieronder zie je hoe dit scherm eruit ziet. De opties zijn hetzelfde gebleven: geluid uitschakelen (ingedrukt houden als je met meer mensen belt en je op één iemand wilt richten), nummertoetsen, luidspreker, een gesprek toevoegen, FaceTime en Contacten.
Ook nieuw is de mogelijkheid om via Wi-Fi te bellen met spraak, maar dit is iets dat alleen via de FaceTime-app te gebruiken is. En sinds iOS 7 een aparte applicatie hiervoor heeft op de iPhone, wat voorheen alleen zo op de iPod touch en iPad het geval was, staat het geheel los van de Telefoon-app.

Dan de berichten-app. De applicatie die sinds iOS 5 ook dienst doet op de iPod touch en de iPad, dankzij iMessage. Naast het feit dat ook deze app een wit en ‘clean’ design heeft zijn er nieuwe functies. De screen hieronder laat het beginscherm zien, waar alle berichten te vinden zijn. Enkele zijn onherkenbaar gemaakt om de privacy van de betreffende personen te beschermen.

Op het eerste gezicht lijkt er hier weinig veranderd te zijn in tegenstelling tot de berichtenpagina’s zelf. Die zien er nu zo uit:
In de rechterafbeelding zie je wanneer het bericht verstuurd is. Je krijgt het te zien als je naar links sleept. Naast deze toevoeging zijn er nog twee, waarvan eentje ‘system-wide’ is, ofwel het is in iedere standaardapp te vinden. De eerste is een nieuwe balk met contactmogelijkheden. Als je bij een bericht rechtsboven op ‘Contact’ tikt, krijg je te zien wat in de onderstaande linkerafbeelding getoond wordt. In de rechterafbeelding zie je dat je middels een vingerbeweging een pagina terug kunt gaan. Dit werkt in iedere app die standaard te vinden is in iOS 7. Voordeel is dat je niet meer je hele vingers uit moet strekken om bij de knop te komen om een pagina terug te gaan. De functie werkt ook in Safari.
Dat was iOS 7 uitgelicht voor deze keer. Binnenkort zijn het controlecentrum en berichtencentrum aan de beurt.
Meer informatie: iOS 7 (Preview) – Dutch Tech – iOS 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in