Nieuwe Ouder App stimuleert betrokkenheid van ouders bij educatie kinderen

Squla, het online oefenprogramma voor kinderen om thuis spelenderwijs te oefenen voor school, introduceert vandaag een handige smartphone app voor ouders: de Squla Ouder App. Met deze app voor Android en iOS kunnen zij alle vorderingen en de inzet van hun kinderen tijdens het spelen volgen en ze met motiverende berichtjes belonen. Waar eerdere apps voornamelijk leerzame quizzen, games en instructiefilmpjes voor kinderen op de basisschool bevatten, wil Squla ouders stimuleren om actief betrokken te zijn in het leerproces van hun kind.
André Haardt, directeur en oprichter Squla: “In de drie jaar dat Squla nu bestaat hebben wij ons bezig gehouden met het creëren van een omgeving die kinderen op een speelse manier motiveert de lesstof die op school voorbijkomt thuis te oefenen. Omdat kinderen beter presteren als de ouders actief betrokken zijn bij het leerproces[1] geeft de app ouders een nieuwe manier om betrokken te zijn. Ouders kunnen nu zowel persoonlijke berichten sturen als hun kind belonen en aanmoedigen om te blijven oefenen. Wij zien de app zeker niet als vervanging van persoonlijk contact, maar juist als aanvulling.”
Nieuwe rekenmodule stimuleert individueel leerproces
Naast de nieuwe Ouder App is er ook een nieuwe adaptieve rekenmodule beschikbaar in bestaande rekenspellen. Deze module zorgt ervoor dat de moeilijkheid van de rekensommen zich automatisch aanpast aan de vaardigheid van de speler. Om de meest geschikte oefening per kind mogelijk te maken wordt data van meer dan 100 miljoen vragen gebruikt. Doordat het aanbod zich aanpast aan de vaardigheden van het kind, ervaart het kind succesmomenten. Ook oefent het intussen spelenderwijs met sommen van een volgend niveau. Deze combinatie van oefenmateriaal en directe feedback vanuit het spel maakt Squla uniek in haar manier om kinderen te motiveren.
De Squla Ouder App is vanaf vandaag gratis beschikbaar via Google Play en de App Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in