Akamai-innovatie zorgt voor snellere downloads en betere online videokwaliteit

Akamai Technologies, het leidende cloudplatform waarmee bedrijven hun klanten op ieder apparaat een optimale gebruikerservaring kunnen bieden , voorziet het Akamai Intelligent Platform van FastTCP-technologie. Akamai is in het bezit van deze technologie gekomen door de overname van FastSoftin 2012. FastTCP optimaliseert de doorvoer van video en andere digitale content over IP-netwerken, met als resultaat een hogere downloadsnelheid en een betere online videokwaliteit.

De FastTCP-technologie is nu een integraal onderdeel van het Akamai Intelligent Platform en is voor iedereen kosteloos beschikbaar. Klanten van Akamai over de hele wereld hebben al duidelijke prestatieverbeteringen gezien. Metingen die een week voor en een week na de FastTCP-implementatie werden verricht op een aantal regionale netwerken, wijzen op significante snelheidsverbeteringen. Dit varieert van 8% in Japan tot 105% in China. In Europa en Noord-Amerika lopen de snelheidsverbeteringen uiteen van 15% tot 22%. Daarbij gaat het niet alleen om hogere downloadsnelheden van muziek/mp3’s, games en video’s, maar wordt ook de kwaliteit van streaming video verbeterd. Daarnaast werden nog rebuffering-verbeteringen van meer dan 40% waargenomen op bepaalde netwerken in de Verenigde Staten, India en Europa. Deze verbeteringen hebben het aantal keren dat een via Akamai afgeleverde video hapert of tot stilstand komt, drastisch teruggedrongen, waardoor gebruikers een video langer blijven bekijken.
“De efficiency die FastTCP oplevert, in het bijzonder voor verbindingen met hogere latency en pakketverlies, helpt klanten van Akamai om content consistent met een hogere kwaliteit aan te bieden bij een breder publiek”, zegt Bill Wheaton, senior vice president en general manager van de Media Products Division van Akamai. “De betere prestaties zijn in het bijzonder merkbaar in gebieden waar de netwerkconnectiviteit minder dan ideaal is. Plotseling hebben grote groepen eindgebruikers in dergelijke regio’s een merkbaar betere kwaliteit, zonder dat zij daar iets voor hebben moeten doen.”
Hoewel FastTCP ontworpen is om de doorvoersnelheid van de meeste van Akamai’s diensten te versnellen, zijn de meest significante verbeteringen te zien in Akamai’s Sola Sphere-oplossing voor content delivery. Sola Sphere maakt deel uit van de Akamai Sola Media Solutions-suite en ondersteunt on-demand en live streaming via HTTP, alsmede het downloaden van grote bestanden, zoals multi-megabyte muziekbestanden, apps en multi-gigabyte Ultra-HD/4K videocontent.
De FastTCP-algoritmes draaien op Akamai’s edge-servers, dus er hoeft geen software op eindgebruikersapparaten te worden geïnstalleerd. Klanten van Akamai hoeven dan ook zelf niets te ondernemen. De algoritmes verbeteren de prestaties van het standaard internetprotocol Transmission Control Protocol (TCP), met name in gebieden waar veel pakket-verlies (packet loss) optreedt of waar netwerkverbindingen kampen met vertraging (latency).
Over Akamai
Akamai levert oplossingen waarmee organisaties hun content overal veilig en snel aan gebruikers kunnen aanbieden, geoptimaliseerd voor ieder apparaat. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform: een intelligent wereldwijd netwerk met een zeer hoge snelheid en betrouwbaarheid. Met behulp van dit platform kunnen organisaties optimaal inspelen op de vier belangrijkste trends die de markt op dit moment bepalen: mobiel, media, de cloud en beveiliging. Elk van deze trends kent zijn eigen uitdagingen en kansen voor organisaties. Het Akamai-platform biedt één geïntegreerde oplossing waarmee klanten deze uitdagingen kunnen aangaan om kansen met succes te benutten. Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, ofblogs.akamai.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in